NASA’dan uzaydan düşen gizemli nesne hakkında açıklama

Geçen ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero adlı bir adamın evine gece saatlerinde uzaydan bir cisim düştü. Cisim, çatıyı delerek zemin kata kadar inmişti. NASA, olayın üzerinden günler geçtikten sonra nihayet açıklama yaptı.

uzay habermeydan

NASA’dan uzaydan düşen gizemli nesne hakkında açıklama geldi.

Dün NASA, 2021’den bu yana yavaş yavaş Dünya‘nın yörüngesine doğru hareket eden bir kargo paletinin kontrollü bir şekilde dünyaya geri dönmesini beklediklerini ancak bir parçanın 8 Mart’ta Florida’da bir evin çatısına düştüğünü açıkladı. NASA, atmosfere giriş sırasında paletin tamamen yanacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Mart 2021’de NASA yer kontrolörleri, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki güç yükseltmelerinin bir parçası olarak yeni lityum iyon pillerin teslimatı ve kurulumunun ardından, eskiyen nikel hidrit pilleri içeren bir kargo paletini uzay istasyonundan serbest bıraktı.

Paletin, 8 Mart 2024’te Dünya atmosferine giriş sırasında tamamen yanması bekleniyordu. Ancak, bir donanım parçası yanmadı ve Napoli, Florida’daki bir evin çatısına düştü. NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde analiz etti.

Yapılan incelemede düşen nesnenin pilleri kargo paletine monte etmek için kullanılan NASA uçuş destek ekipmanından kalma bir parça olduğunu belirledi. Parça, Inconel metal alaşımından yapılmış, 1.6 kilo ağırlığında, 4 inç yüksekliğinde ve 1.6 inç çapındadır” dedi.

Exit mobile version