NASA paylaştı: Antakya’nın deprem öncesi ve sonrası görüntüleri

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. NASA, Antakya'nın deprem öncesi ve sonrasına ait kızılötesi uydu görüntülerini paylaştı.

nasa antakya habermeydan

Türkiye, 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem Suriye’yi de ciddi şekilde etkiledi. Büyük depremler, altyapı yıkımına da sebep oldu.

Depremlerden Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 11 şehir ağır darbe aldı. NASA, Antakya’nın deprem öncesi ve sonrasına ait kızılötesi uydu görüntülerini paylaştı.

NASA’nın paylaştığı haritalarda deprem öncesi ve sonrası Antakya merkezinde ve çevresinden yayılan ışık miktarı gözler önüne serildi.

Bu haritada ise elektriğin 8 ve 9 Şubat arasında kısmen geri döndüğünü, fakat bölgenin büyük bölümünde yaygın kesintilerin sürdüğünü gösteriyor.

Haritalar, NASA/USRA Black Marble bilim ekibinden Eleanor Stokes ve Ranjay Shrestha tarafından sağlanan Black Marble HD aracılığıyla elde edildi. Temel haritanın, Landsat 9 uydusu tarafından toplanan verilerden oluşturulduğu ifade edildi.

Exit mobile version