NASA, Ay’da maden arama çalışmaları için kolları sıvadı

NASA, ayda maden aramaları yapmak için kolları sıvadı. NASA, Ay’daki yeraltı kaynaklarının çıkarılması için Lunabotics adında bir yarışması düzenledi.

NASA Ayda maden arama calismalari icin kollari sivadi

Dünyadaki yeraltı kaynaklarının yavaş yavaş sonuna gelinirken insanoğlu gözünü şimdide uzaya dikti. ABD’nin uzay çalışmaları ile ilgili kurum olan NASA, ayda yeraltı kaynaklarının çıkarılması için ülkedeki 39 üniversitenin katılımı ile Lunabotics adında bir yarışması düzenledi. Yarışmada özel robotları tasarlayan üniversiteler Ay yüzeyini oluşturan regolit isimli malzemeyi en iyi şekilde kazmak için birbiri ile yarıştı.
Yarışmayı Alabama Üniversitesinin tasarladığı robot kazandı. Kazanan ekip Joe Cosmo Mükemmellik Ödülü‘ne layık görüldü.
Yarışmanın ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Kennedy Uzay Merkezi müdürü Janet Petro, ‘’ Apollo misyonlarının yıllar önce öğrencilerin kalbinde bir merak ve azim ateşi yakması gibi, Artemis de bu kuşağı daha büyük hayaller kurmaya, farklı düşünmeye, daha eleştirel yenilik yapmaya ve daha önce hiç olmadığı kadar ilham almaya davet ediyor. Yeni nesil STEM öğrencilerine bakıyoruz ve Ay’a dönüp ötesini keşfederken yeniliklerini, kararlılıklarını ve hayal güçlerini teşvik ediyoruz.’’ diye konuştu.

Exit mobile version