Nancy Pelosi’nin Evini Basanların Hedefinde Tom Hanks De Var!

ABD Temsilciler Meclisi eski başkanı Pelosi'nin evinde eşine saldıranların hedefinde Tom Hanks'in de olduğu ortaya çıktı.

tom hanks

Geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi’ndeki başkanlık görevinden ayrılan Nancy Pelosi; bir saldırganın evine düzenlediği saldırı sebebiyle çok konuşuldu. Nancy Pelosi’nin evde olmadığı bir günde saldırıyı düzenleyen David DePape adlı şahıs; bu olayın ardından cinayete teşebbüsün de dahil olduğu altı suçtan yargılanmaya başladı. Olayın ardından David DePape’e dair yoğun bir araştırmaya girişen Washington emniyeti; DePape’in ülke içerisindeki birçok popüler figüre saldırılar planladığını ortaya çıkardı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Pelosi’nin evinde düzenlenen saldırı sonrasında yakalanan David DePape’in saldırı düzenleme listesi oluşturduğu ve bu liste üzerinden hareket ettiği iddia edildi. Sorgulama sürecinde bu bilgiye ulaşamayan emniyet, yapılan aramaların ardından DePape’in listesine ulaştı. Listenin içerisinde yer alan isimlerin de, ABD’nin popüler figürleri olduğu ortaya çıktı. Bu figürler arasında ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, California Valisi Gavin Newsom ve ünlü aktör Tom Hanks de bulunuyor.

Nancy Pelosi’nin eşi Paul Pelosi’ye evinde saldıran David DePape; bu saldırıda darp ve zorla alıkoyma suçlarına tekabül eden eylemlerde bulundu. Saldırı esnasında Paul Pelosi’yi darp eden DePape; o sırada evde olmayan Nancy Pelosi’yi de beklemeye başlamıştı. Bu esnada Paul Pelosi’yi bağlayarak etkisiz hale getirmeye çalışan saldırgan; emniyet güçlerine gelen ihbar sonucunda yakalandı. Olay nedeniyle dava sürecini başlatan Pelosi çifti ve emniyet; David DePape’in toplamda altı suçtan yargılanmasına önayak oldu.

DePape’in Saldırı Listesi Şüphe Uyandırdı!

Nancy Pelosi için düşündüğü saldırıyı uygularken polisler tarafından ele geçirilen David DePape; ABD’nin ünlü figürlerine de saldırmayı hedeflemekteydi. Newsom, Biden ve Tom Hanks’i listesine ekleyen saldırgan; ABD basını tarafından, oluşturduğu liste üzerinden de değerlendirilmeye başlandı. Liste içerisindeki tüm figürlerin Demokrat Parti’ye yakın olan veya ABD Başkanı Biden’la temaslarıyla gündeme gelen isimler olması; bu saldırı sürecinin en sonunun Joe Biden’a varacağı şüphesini de ortaya çıkardı.

Demokrat Parti’ye yakın kaynaklardan gelen bilgilerde; Pelosi’ye yapılan saldırının faili üzerinden birçok farklı aşırı görüşlü oluşuma ulaşılması bekleniyor. Özellikle de 2020 Başkanlık Seçimi sonrasında senato baskını yapan Trump destekçilerinin; bu süreçteki en önemli şüpheliler olduğu öngörülüyor. Listede ismi geçen Tom Hanks ve Hunter Biden gibi ünlü figürlerin de; saldırıların ardından Washington emniyeti tarafından uyarıldığı ve sürece dair tüm bilgilerin kendileriyle paylaşıldığı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Temsilciler Meclisi’nde uzun yıllar başkanlık görevini yürüten Nancy Pelosi, bu ayın başında görevini devretmişti.

Exit mobile version