Mississippi’de hortum: En az 23 kişi hayatını kaybetti

Çok sayıda insanın halen yerle bir olmuş binaların enkazında mahsur kaldığı tahmin ediliyor, kırsal kesimdeki bazı kasabalarda büyük yıkım var.

hortum habermeydan

ABD’nin Mississippi eyaletinde etkili olan hortumlar en az 23 kişinin ölümüne sebep oldu. Daha çok sayıda insanın, yıkılmış binaların enkazı altında mahsur kaldığı tahmin ediliyor.

Hortumlar, kırsal kesimdeki bazı kasabalarda büyük yıkıma sebep olurken, ağaçlar ve elektrik hatları hasar gördü, on binlerce kişi elektriksiz kaldı.

ABD’deki diğer bazı güney eyaletleri de güçlü fırtınalarla karşılaştı. Mississippi’nin bazı kesimlerinde golf topu büyüklüğünde dolu yağdığı ve yoğun yağmur yağışı alındığı bildirildi.

Eyaletin batısındaki Rolling Fork kasabasında yaşayanlar, hortumların evlerinin arkalarındaki pencereleri uçurduğunu ifade etti.

Kasaba sakini Brandy Showah CNN’e yaptığı açıklamada “Hiç böyle bir şey görmedim. Burası harika bir küçük kasabaydı ve şimdi geriye bir şey kalmadı” dedi.

Mississippi Valisi, Twitter’da yaptığı açıklamada arama kurtarma ekiplerinin, ihtiyaç sahiplerine tıbbi yardım verdiğini ifade etti.

Exit mobile version