Mısır Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’ye kritik ziyaret

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Sayın Bakanımızın davetine icabetle 13 Nisan 2023 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

misir disisleri habermeydan

Mısır Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’ye kritik ziyaret gelecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya dair yapılan açıklamada, “Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Sayın Bakanımızın davetine icabetle 13 Nisan 2023 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda ikili ilişkilerimiz ve bölgesel gelişmeler ele alınacaktır.” ifadeleri yer aldı.

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİ ATAMALARI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün katıldığı bir canlı yayında Mısır ile Türkiye’nin karşılıklı büyükelçi atamalarının Sameh Shoukry’nin Türkiye ziyaretinde gündeme gelebileceğini belirterek şunları söylemişti;

“Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmalara başladığımızı söylemiştik. Sonuçta bu aşamaya geliyoruz. Mısır Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ziyaretinde bunu açıklayabiliriz. İstişare edeceğiz geldiğinde. Mısır’da çok iyi ağırlandık. Ziyaretimiz son derece pozitif geçti. Artık yavaş yavaş somut adım atma zamanı geldi.”

Exit mobile version