Mikrofonu açık kaldı: Yeni Zelanda Başbakanı rakip parti liderine küfür etti!

Yeni Zelanda'da Başbakan Jacinda Ardern, parlamento oturumunda mikrofonun açık olduğunu fark etmeyip rakip parti liderine küfür etti.

jacinda ardern habermeydan

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’nin, parlamentoda sözlü soru önergelerinin cevaplandığı oturumda, mikrofonun açık olduğunu fark etmeyip rakip parti liderine ‘kibirli y….k’ demesi ülke siyasetinin gündemine oturdu.

Siyasi tartışmalarda genellikle ölçülü ve sakin bir şekilde soruları cevaplamasıyla tanınan Ardern’nin, muhalefetteki Özgürlükçü Parti lideri David Seymour’un hükümeti eleştiri yağmuruna tutmasının ardından önündeki mikrofonun açık olduğunu fark etmeyip, rakibi için “kibirli y….k” diyerek küfür ettiği duyuldu.

Kendi partisinin milletvekillerinden Grant Robertson ile beraber oturduğu esnadaki mikrofondan gelen Ardern’in hakareti, Meclis Başkanı Adrian Rurawhe konuşurken arka planda öbür üyeler tarafından da duyuldu.

The Associated Press (AP), Ardern’in makamının daha sonra Başbakan adına David Seymour’dan özür dilediğini açıkladı.

Ardından AP’nin sorularını cevaplayan Seymour, “Onun kullandığı dil karşısında kesinlikle şoke oldum ve şaşırdım. Bu onun karakterine çok aykırı, ben onu şahsen 11 yıldır tanıyorum.” diyerek tepkisini belirtti.

Exit mobile version