Lübnan Merkez Bankası Başkanı’na kara para aklama, zimmete para geçirme suçlaması

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Salameh, kara para aklama, zimmete para geçirme ve sahtecilik gibi iddialarla suçlandı.

lubnan merkez bankasi baskanina suclama2 habermeydan

Lübnan’da Yargıç Raja Hamoush, Merkez Bankası Başkanı Riad Salameh, Salameh’nin kardeşi Raja ve danışmanı Marianne Howayek, kara para aklama, zimmete para geçirme, sahtecilik, yasadışı zenginleşme ve vergi kaçakçılığı gibi iddialarla suçladı. Salameh ve kardeşi Raja, suçlamaları reddetti.

Merkez Bankası Başkanı Salameh, basına yaptığı açıklamada, “Yasalara ve yargı sistemine saygılıyım ve prosedüre uyacağım. Bildiğiniz gibi bir mahkeme tarafından suçluluğu kanıtlanana kadar kişi masumdur” dedi.

Ayrıca İsviçre, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Lihtenştayn’dan yetkililer, Salameh ve erkek kardeşini benzer iddialar nedeniyle soruşturuyor. Avrupa ülkelerinden bir adli heyet, bankacılar ve diğer tanıklarla görüşmek üzere geçen ay Lübnan’a gelmişti. Heyetin, araştırmalarına devam etmek için gelecek ay başında yeniden Lübnan’a gelmesi bekleniyor.

Lübnan lirasının dolar karşısında yüzde 90’dan fazla değer kaybetmesi ve geçen yıl yıllık enflasyon oranının yüzde 170’e çıktığı Lübnan, dünyanın gördüğü en şiddetli ve uzun süreli krizlerden birini yaşıyor.

Ekonomik krizin devam ettiği Lübnan’da Nüfusun yüzde 80’inden fazlası yoksulluk içinde yaşıyor.

 

Exit mobile version