Kuzey Kore lideri, kıtalararası füze denemesine kızıyla katıldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası füze denemesinde elinden tuttuğu kızıyla görüntülendi.

kim jong kizi habermeydan

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dünkü kıtalararası  füze denemesinde ilk kez kızı ile  görüntülendi.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA, denemeye ilişkin yayımladığı haberde, Kim ile ismi açıklanmamış çocuğunun, başkent Pyongyang’daki havaalanında kurulan füze platformu etrafında bulunduğu görüntülere yer verdi. “Hwasong-17” füzesinin fırlatışını gösteren fotoğraflarda Kim’in, elinden tuttuğu 12-13 yaşlarındaki beyaz montlu bir kız çocuğu ile tekerlekli füze platformunun önünde yürüdüğü, piste taşınırken izlediği, dikey konuma getirildikten sonra pistte dolaştığı görülüyor.

Kim’i, fırlatışı gözetleme kulesinden seyrederken yansıtan diğer bir fotoğrafta da beyaz montlu çocuk Kim’in yanında bulunuyor.

KCNA’nın haberinde adı belirtilmeyen çocuk, ilk kez kameraların karşısına çıktı. ABD’li basketbolcu Dennis Rodman, 2013 yılında ülkeye yaptığı ziyaretin ardından İngiliz Guardian gazetesiyle yaptığı söyleşi de Kim ile eşi Ri Sol Ju’nun “Ju Ae” adında bir bebeği olduğu bilgisini paylaşmıştı. Rodman, “Bebekleri Ju Ae’yi kucağıma aldım, Bayan Ri ile de konuştum.” ifadesini kullanmıştı.

Kim ile Ri’nin evliliğini Temmuz 2012’de kamuoyuna duyurmuştu. Güney Kore istihbaratı, evliliğin üç yıl önce gerçekleştiğini fakat duyurulmadığını ülke makamlarıyla paylaşmıştı. Kim’in eşi Ri, 2018 yılından sonra basında “saygıdeğer first lady” unvanı ile anılmaya başlanmıştı. Ri’nin 2012’de hamile olduğu düşünülmüştü.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı duyuruda, Kuzey Kore’nin doğu yönüne yerel saatle 10.18’de kıtalararası balistik füze fırlattığını paylaşmıştı.

Exit mobile version