Kuzey Kore lideri Kim’den Putin’e terörle mücadelede başsağlığı mesajı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Moskova'daki bir konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziye mesajı iletti.

kim putin habermeydan

Kuzey Kore lideri Kim’den Putin’e terörle mücadelede başsağlığı mesajı geldi.

Krasnogorsk’taki Crocus Belediye Binası’nda gerçekleşen konser salonuna düzenlenen saldırının etkileri sürerken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rus halkı adına Putin’e başsağlığı dileklerini ileten Kim, Kuzey Kore’nin tüm terör eylemlerine karşı kararlı bir tutum sergilediğini ve insan hayatını tehdit eden bu tür “alçak” saldırıları haklı çıkaramayacağını vurguladı.

“Halkımız, dost Rus halkının yaşadığı bu acı ve üzüntüyü kendi acısı olarak algılamaktadır.” diyen Kim, “Rus halkıyla sosyo-politik birlik ve istikrarı pekiştirmek ve ülkelerinin güvenliğini ve egemenlik haklarını savunma konusunda dayanışma içindeyiz.” şeklinde ifadeler kullandı.

Kuzey Kore lideri, Rus halkının terör saldırısının yaralarını en kısa sürede sarmasını temenni ettiğini de ekledi.

Saldırıda en az 133 kişi hayatını kaybetmişti. Terör örgütü DEAŞ, saldırıyı üstlenirken, Rusya 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

 

 

Exit mobile version