Kudüs’te sinagoga saldırı: Ölü ve yaralılar var

Doğu Kudüs'teki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 8 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Saldırgan etkisiz hale getirildi.

Kuduste saldiri Habermeydan

Doğu Kudüs’teki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini belirtti.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada ilk belirlemelere göre saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği,10 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Jerusalem Post gazetesi de sinagoga yönelik saldırıda en az 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

Dün sabah saatlerinde İsrail ordusunun, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’na yaptığı baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.

Baskından sonra bölgede çıkan olaylarda 22 yaşında bir Filistinli genç yaşamını yitirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan bir Yahudi yerleşim birimine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, günlük yaptığı basın toplantısında, ölenlere taziyede bulunurken, “Terör saldırısı gibi görünen bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız sağlamdır ve İsrailli ortaklarımızla doğrudan temas halindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version