Körfez ülkelerini sel vurdu!

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), son 75 yılın en yüksek yağış miktarının kaydedildiği açıklandı. Dubai ve Ajman kentlerinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu ve araçlar yollarda mahsur kaldı. Diğer Körfez ülkeleri olan Umman, Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan da şiddetli yağışlarla mücadele etti. Umman'da ise 18 kişi hayatını kaybetti.

sel korfez habermeydan

Körfez ülkelerini sel vurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin resmi haber ajansı WAM’ın bildirdiğine göre, Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden ve uçuşların ertelenmesine, uzaktan eğitim ve çalışma yöntemine geçilmesine neden olan şiddetli yağışlar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, “Çeşitli bölgelerde, son 24 saat içinde modern tarihin en yüksek yağış miktarının kaydedildiği görüldü. 1949’dan bu yana iklim verilerinin toplandığı bilinirken, bu miktarın en yüksek olduğu belirtildi” ifadelerine yer verildi.

En yüksek yağış miktarının, El Ayn şehrinin Hatm eş-Şikle bölgesinde 24 saat içinde 254,8 milimetre olarak kaydedildiği belirtildi.

Dün akşam saatlerine kadar ülke tarihinde “olağanüstü bir olay” olarak kaydedilen yağış miktarının artarak devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

BAE İslami İşler Kurumu, yağıştan etkilenen bölgelerde evde namaz kılma çağrısında bulundu.

Etihad Havayolları’ndan yapılan açıklamada, başkent Abu Dabi’de hava muhalefeti nedeniyle uçuşlarda gecikme yaşanabileceği duyuruldu.

BAE Ulusal Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetimi Heyeti, yağışın etkili olduğu bölgelerde “zorunlu olmadıkça evden çıkmama” çağrısında bulundu. Yağışların etkisiyle kapanan yollar ve sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için ordu ve polis kuvvetleri görevlendirildi.

Meteoroloji uzmanları, küresel ısınmanın etkisiyle aşırı iklim olaylarının artabileceği uyarısında bulunurken, yağışların bölgede devam edeceği bildirildi.

Exit mobile version