KKTC’nin 39. kuruluş yıldönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü, ülke genelinde çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

kktc habermeydan

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümü, Lefkoşa’daki kutlamalar çerçevesinde düzenlenen törenle kutlandı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, anıt özel defterine yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Atatürk, Anadolu’da başlattığınız İstiklal Savaşı ile kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nden güç ve ilham alarak yürüttüğümüz mücadele sonrasında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünün, bağımsızlığının ve egemenliğinin doruk noktasını temsil ederken, temellerinde halkımızın büyük fedakarlığı, aziz şehitlerimizin canı, gazilerimizin teri ve kanı vardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, işaret ettiğiniz yolda ilerlerken, düşünceleriniz, ilkeleriniz, inkılaplarınız yolumuzu aydınlatıyor.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının, özgürlüğü ve egemenliği uğruna verdiği onurlu mücadele sonucunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu yıl dönümünü, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle fikir ve gönül birliği içinde, coşku ve gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün olduğu gibi gelecekte de tarihi ve vicdanı sorumluluklarının bilinciyle, Kıbrıs Türkünün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olacağını, hak ve hukukunu korumayı sürdüreceğini huzurunuzda bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranızı şükran ve rahmetle yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıldönümü sebebiyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, istikbal ve istiklalimiz için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Türkiye, KKTC ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürecektir.”

 

Exit mobile version