İtalya’da iki eğitim uçağı havada çarpıştı

İtalya'nın başkenti Roma'da İtalyan Hava Kuvvetlerine ait 2 askeri eğitim uçağı havada çarpıştı. Alev alan 2 uçaktan biri park halindeki bir aracın üzerine, diğeri ise boş araziye düştü. Kazada 2 uçağın pilotu da yaşamını yitirdi.

italyada iki egitim ucagi havada carpisti habermeydan

İtalya’da iki eğitim uçağı havada çarpıştı. İtalya Hava Kuvvetleri’nin 60. Hava Üssüne bağlı SIAI-Marchetti 208 model iki askeri eğitim uçağı Guidonia beldesi üzerinde uçarken havada çarpıştı. Üzücü kazada uçakları kullanan iki pilot çarpışmada yaşamını yitirdi.

Çarpışan uçaklardan biri Guidonia beldesine giden bir yol üzerine düşerken, diğeri de çayıra çakıldı. Yol üzerinde bazı evlerin yakınında park halindeki aracın üstüne düşen uçak yangına sebep oldu. Uçakların enkazlarına itfaiye ve kurtarma ekipleri müdahale etti.İtalya Başbakanı Giorgia Meloni sosyal medya hesabından kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uçak kazasında hava kuvvetleri mensubu 2 pilotun hayatını kaybettiğini söylemek bizi oldukça üzüyor. Hükümet adına, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine, 60. filoya ve tüm hava kuvvetlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Dualarımız onlarla” ifadelerine yer verdi.Ayrıca uçakların bilinmeyen nedenle çarpıştıkları ama uçuşların planlı eğitim uçuşu olduğu aktarıldı.

Exit mobile version