İsveç’in Tekstil Devi H&M, 1500 İşçiyi Çıkarma Kararı Aldı!

İsveç'in en ünlü markalarından olan H&M; maliyet azaltmak ve verimliliği arttırmak adına 1500 işçiyle yollarını ayıracak.

hm 1

Giyim sektörünün önemli firmalarından H&M; yakın dönemde aldığı bir kararla Avrupa piyasalarının gündemine oturdu. Şirketin maliyetlerini azaltmayı ve işçi verimliliğini arttırmayı amaçlayan İsveçli kuruluş; 1500 işçiyle yollarını ayırma karar aldı. Yapılan hesaplamalara göre, firmanın aldığı bu kararı uygulaması sonrasında yaklaşık 190 milyon dolarlık bir kâr elde etmesi bekleniyor. İsveç piyasalarında önemli bir işçi çıkarımı olarak yansıyan bu durum, firmaya yatırım yapanları adeta şoka uğrattı.

H&M’in resmi sayfalarından yapılan açıklamayla kesinleşen bu durum; Eylül ayından beri küresel bir faaliyet olarak uygulanmakta. Durumu resmileştirme sürecini, basında çıkan iddialar sonrasında başlatan firma; maliyet azaltma ve verimliliği arttırma amacıyla bu aksiyonu aldığını açıkça belirtti. Verimliliği arttırabilme amaçlı küresel bir faaliyet programı oluşturduğunu açıklayan H&M; programın uygulanabilmesi adına 1500 çalışanla yol ayrılığına gitmek zorunda olduklarının da altını çizdi. Bu program sayesinde idari işleyişin ve firma giderlerinin dengelenmesi yolunda önemli bir adım atıldığı da, H&M’in resmi sitesindeki açıklamada ifade edildi.

Açıklama içerisinde yer alan bilgilerde; firmanın Avrupa genelinde yaklaşık 155 bin çalışanının olduğu belirtildi. Bu program sonunda da çalışanların yüzde 99’unun görevlerini sürdüreceğini söyleyen H&M yetkilileri; geçiş sürecinde bu gibi aksaklıkların yaşanmasını son derece doğal karşıladı. Maliyet ve verimlilik programıyla birlikte gelir ve giderlerin yeniden dizayn edildiğini söyleyen H&M CEO’su Helena Helmersson; çalışma arkadaşlarının bu durumdan etkilenmesinden dolayı üzgün olduklarını ve onlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

H&M CEO’su Helmersson: Ayrılan Çalışanlarımızı Destekleyeceğiz!

Verimlilik ve gelir artırımı programı kapsamında 1500 işçinin işine son verme kararı alan H&M; bu kararın ardından, ayrılan çalışanlarının mağdur olmamaları adına tüm çabayı göstereceklerini açıkladı. Kurumun resmi sitesinde yer alan açıklama içerisinde görüşlerine yer verilen H&M CEO’su Helena Helmersson; çalışanların bu durumdan çok etkileneceğini bildiklerini ve bir sonraki adımları için gereken desteği sunacaklarını ifade etti. Meslektaşlarının çalışma hayatında olumlu iz bırakabilmek için büyük bir çaba sarf etmeleri gerektiğini aktaran Helmersson; benzer sektörlerdeki diğer firmalara işçi alımı yönünde tavsiyeler göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Uzun bir süredir enflasyon sebebiyle ABD’deki teknoloji firmalarında yapılan işçi çıkarmaları gündemde yer almaktaydı. Avrupa’dan bu aksiyonu alan ilk firma olarak kayıtlara geçen H&M; Dünya çapında artan enflasyonun Avrupa’daki ilk somut karşılığını vermiş oldu. İsveçli kuruluşun aldığı işçi çıkarımı kararının, benzer sektörlerden bir çok firma tarafından da tatbik edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Exit mobile version