İsrailli sağlık bakanı açıkladı: İran’ın hastene vurması savaş suçu

İsrail Sağlık Bakanı Uriel Bosso, İran saldırısında İsrail’deki bir hastanenin vurulmasını ‘savaş suçu‘ diye niteledi.

israil saglik bakani habermeydan

İsrail Sağlık Bakanı Uriel Bosso, İran saldırısında İsrail’deki bir hastanenin vurulmasını ‘savaş suçu‘ diye niteledi.

İsrailli sağlık bakanı, “İran’ın hastene vurması savaş suçu” açıklamasında bulundu.

İran, bu sabah saat 07:10’da İsrail’in güneyindeki Beerşeba kentine düzenlediği füze saldırısında Soroka Hastanesi’ni de hedef aldı. CBS News’ün aktardığı bilgilere göre, İsrail’deki bugünkü saldırılarda 65 kişi yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır.

Geçtiğimiz hafta İsrail, solunum rahatsızlığı çeken ve hareket etmekte güçlük yaşayan hastaları hastane binalarından çıkararak otoparklara taşımıştı. Bu önlem, saldırılara karşı hazırlıklı olunmasını sağlamıştı.

İsrail Sağlık Bakanı Uriel Bosso, hastane saldırısını “bir terör eylemi ve kırmızı çizginin aşılması” olarak nitelendirerek sert tepki gösterdi. Bosso, şu ifadeleri kullandı:
“İran rejimi, masum sivillere ve hayat kurtarmaya adanmış sağlık çalışanlarına karşı kasten işlenmiş bir savaş suçuna imza atmıştır. Sağlık Bakanlığı olarak önceden aldığımız acil tedbirler sayesinde çok daha büyük bir felaket engellendi.”

Exit mobile version