• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
21 Mart 2026, Cumartesi
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

İsrail’in İran saldırılarına dünyadan tepkiler

İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarına çok sayıda ülkeden tepki ve kınama açıklamaları geldi.

Yazar Editör Habermeydan
13 Haziran 2025
Kategori Dünya
A A
0
Israil7 habermeydan
PaylaşTweetle

İsrail’in İran saldırılarına dünyadan tepkiler.

İsrail, 13 Haziran sabah saatlerinde İran’ın nükleer tesislerini ve üst düzey nükleer ve askeri yöneticilerini hedef alan saldırılar düzenledi. Saldırılar, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran’ın nükleer yükümlülüklerini yerine getirmediği yönünde karar almasından saatler sonra geldi. İran, misilleme olarak İsrail’e yüzden fazla insansız hava aracı ve füze fırlattı.

BENZER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ekonomimiz 21 çeyrektir kesintisiz sürdürdüğü büyüme trendini devam ettirmiştir

Erdoğan’dan İsrail-İran savaşı açıklaması: Türkiye’nin etkilenmemesi için gerekeni yapıyoruz

20 Mart 2026
Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

20 Mart 2026

İsrail’in saldırılarına Türkiye’den ve dünyadan tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanlığı

“Uluslararası hukuku açıkça ihlal eden bu saldırı, İsrail’in bölgede yürüttüğü stratejik istikrarsızlaştırma politikasına hizmet eden bir provokasyondur,” diyen Dışişleri Bakanlığı, saldırılara son verilmesini istedi:

“İsrail’in daha büyük çatışmalara yol açabilecek saldırgan eylemlerine bir an önce son vermesi gerekmektedir. Orta Doğu’da daha fazla kan ve yıkım görmek istemediğimizi tekraren ifade ediyoruz. Savaşın yayılmaması için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Umman

Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Umman Sultanlığı, İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti topraklarına yönelik başlattığı, egemen tesisleri hedef alan ve can kayıplarına yol açan vahşi askeri saldırıyı şiddetle kınadığını bildiriyor,” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu saldırının Birleşmiş Milletler sözleşmesini ihlal ettiği ve uluslararası hukuk ilkelerine aykırı olduğu belirtilen açıklamada, böyle bir saldırının bölgede istikrarın temellerini baltaladığı kaydedildi.

Açıklamada, saldırının oldukça hassas bir süreçte yapılmış olduğuna dikkat çekilirken, Tahran ile Washington arasında sürdürülen nükleer programa dair müzakerelerin yoğunluk kazanmış olduğu hatırlatıldı.

Saldırının diplomatik süreci kasıtlı olarak engelleme ve daha geniş bir çekişmenin fitilini ateşleme niyeti taşıdığı belirtilen açıklamada, bu gerginliğin tırmanması ve oluşacak yansımalarından sorumluluğun İsrail’de olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, uluslararası topluma bu tehlikeli yaklaşımı durdurmak için net ve kararlı bir duruş sergilemeleri çağrısı yapıldı.

Katar

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın egemenliğini ve güvenliğini ihlal eden tehlikeli bir tırmanış olarak nitelendirilen İsrail saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, “Bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden, gerginliği azaltma ve diplomatik çözümleri engelleyen saldırgan politikaların sürekli tekrarlamasından ortaya çıkan bu tehlikeli tırmanıştan derin endişe duyulduğu” ifade edildi.

Her türlü şiddete karşı itidal çağrısı yapan Katar, “çatışmayı genişletecek ve bölgenin güvenlik ve istikrarını baltalayacak tırmanıştan kaçınan kararlı tutumunu sürdürdüğünü” vurguladı.

ABD

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılar sonrası yaptığı ilk açıklamada, İran ile nükleer müzakere sürecini devam ettirmeyi umduklarını belirterek, “Gerekirse İsrail’i savunacağız.” dedi.

Trump, Fox News kanalının sunucularından Bret Baier’e telefonda açıklama yaptı.

Başkan Trump, “İran nükleer bomba sahibi olamaz ve müzakere masasına geri dönmeyi umuyoruz. Göreceğiz. Liderlik kadrosunda geri dönmeyecek (ölen) birkaç kişi var.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in İran’a düzenlendiği saldırılara Tahran’ın yanıtını beklediğini kaydeden Trump, “Gerekirse İsrail’i savunacağız.” açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise “İsrail, İran’a karşı tek taraflı bir harekette bulundu. İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz. Açıkça söylüyorum İran bizi hedef almamalı,” dedi.

Rusya

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıya ilişkin, “Rusya, gerginliğin keskin bir şekilde tırmanmasından endişe duyuyor ve bunu kınıyor.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere İsrail’in İran’a yönelik saldırısına dair açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e İsrail ile İran arasında yaşanan gerginliğe ilişkin sürekli bilgi verildiğini kaydeden Peskov, “Rusya, gerginliğin keskin bir şekilde tırmanmasından endişe duyuyor ve bunu kınıyor.” ifadesini kullandı.

Sözcü Peskov, Rusya Dışişleri Bakanlığının, Putin’in talimatıyla yakında İsrail ile İran arasındaki durum konusunda ayrıntılı açıklama yapacağını belirtti.

Azerbaycan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a saldırılarından ciddi endişe duyulduğunu belirterek, durumun gerginleştirilmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail tarafından İran topraklarına karşı gerçekleştirilen askeri operasyonlardan ciddi şekilde endişeliyiz. Durumun gerginleştirilmesini kesin şekilde kınayarak, tarafları mevcut fikir ayrılıklarını yalnızca uluslararası hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak, diyalog ve diplomatik yollarla çözmeye çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

NATO

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, İran’a saldırıların İsrail’in “tek taraflı eylemi” olduğunu vurgulayarak, ABD de dahil olmak üzere müttefikleri gerilimi azaltmaya çağırdı.

Rutte, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’la yaptığı ortak basın toplantısında İsrail’in İran’a saldırısını değerlendirdi.

“Açıkça hızla gelişen bir durum. Bu İsrail’in tek taraflı eylemiydi” diyen Rutte, şöyle devam etti: “ABD de dahil olmak üzere birçok müttefikin gerilimi azaltmak için çalışmasının hayati önem taşıdığını düşünüyorum. Bunu yaptıklarını da biliyorum.”

İngiltere

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının endişe verici olduğunu belirtti.

Starmer, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Saldırı haberleri endişe verici. Tüm tarafları geri adım atmaya ve gerilimi acilen düşürmeye çağırıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tansiyonu yükseltmenin bölgede kimseye faydasının olmayacağını vurgulayan Starmer, “Orta Doğu’da istikrar öncelik olmalıdır. Bu nedenle tansiyonu düşürmek için müttefiklerimizle temas halindeyiz. Şimdi itidalli olma, sakin olma ve diplomasiye dönme zamanı,” değerlendirmesini yaptı.

Dışişleri Bakanı David Lammy de X’ten paylaşım yaparak, “Orta Doğu’nun istikrarı küresel güvenlik açısından hayati öneme sahip. Gece yaşanan saldırılardan dolayı endişeliyim. Tansiyonun daha da artması bölgede barış ve istikrarı daha fazla tehdit edecek ve kimsenin çıkarına olmayacaktır.” yorumunda bulundu.

Lammy, “Çok tehlikeli bir zaman” diyerek tüm tarafları itidalli olmaya çağırdı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtilerek, “Bu eylemin herhangi bir yerinde bir rol oynamadık. Gelişmeler çok hızlı yaşanıyor. Bölgedeki İngiliz vatandaşlarını bakanlığımızın seyahat uyarılarını takip etmeye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail’in İran’a yönelik saldırısını “açık bir saldırganlık” şeklinde nitelendirdi ve bu adımın bölgede gerilimi azaltmaya yönelik çabaları engellediğini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bin Ferhan, İranlı mevkidaşı Abbas Erakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bin Ferhan saldırıyı güçlü şekilde kınayarak “güç kullanımını reddettiklerini” ve “anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini” vurguladı.

Açıklamada, Bin Ferhan’ın ayrıca Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği aktarıldı.

Görüşmelerde İsrail’in İran’a yönelik saldırısı, bu saldırının bölgesel yansımaları ve bölgede gerilimi düşürmeye yönelik yürütülen diplomatik girişimler ele alındı.

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ekonomimiz 21 çeyrektir kesintisiz sürdürdüğü büyüme trendini devam ettirmiştir

Erdoğan’dan İsrail-İran savaşı açıklaması: Türkiye’nin etkilenmemesi için gerekeni yapıyoruz

Yazar Habermeydan Editör
20 Mart 2026
0

Erdoğan’dan İsrail-İran savaşı açıklaması... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada hem Ramazan Bayramı mesajı verdi hem de Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüm...

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

Yazar Habermeydan Editör
20 Mart 2026
0

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama... HTŞ kontrolündeki Suriye yönetiminin lideri Ahmed Şara, bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada, ülkesinin bölgesel çatışmalardan uzak tutulacağını belirterek, Suriye’nin artık bir savaş...

İsrail ordusundan Lübnan’a saldırı: 33 can kaybı

İsrail ordusundan Lübnan’a saldırı: 33 can kaybı

Yazar Habermeydan Editör
18 Mart 2026
0

İsrail ordusundan Lübnan’a saldırı... İsrail ordusunun Lübnan’a 2 Mart’ta başlattığı saldırılar sürerken, başkent Beyrut başta olmak üzere birçok bölge hedef alındı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre gece ve sabah...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden “Kırmızılı Kadın” kararı çıktı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden “Kırmızılı Kadın” kararı çıktı

Yazar Habermeydan Editör
18 Mart 2026
0

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden “Kırmızılı Kadın” kararı çıktı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Gezi Parkı protestolarında “kırmızılı kadın” olarak tanınan Ceyda Sungur’un başvurusunda hak ihlali kararı verdi. Mahkeme,...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

Otopark hasarlarında yeni dönem: Fatura artık işletmeye kesilecek
Gündem

Otopark hasarlarında yeni dönem: Fatura artık işletmeye kesilecek

20 Mart 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ekonomimiz 21 çeyrektir kesintisiz sürdürdüğü büyüme trendini devam ettirmiştir
Dünya

Erdoğan’dan İsrail-İran savaşı açıklaması: Türkiye’nin etkilenmemesi için gerekeni yapıyoruz

20 Mart 2026
İlaç yazdıracaklar dikkat! Sağlık raporlarının geçerlilik süresi uzatıldı
Gündem

SGK, 36 ilacı daha geri ödeme listesine dahil etti

20 Mart 2026
Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak
Dünya

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

20 Mart 2026
Antalya’da konteynerde yangın: Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti
Gündem

Antalya’da konteynerde yangın: Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti

20 Mart 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Ak Parti’den emekli ikramiyesi ve bedelli askerliğe zam açıklaması

Ak Parti’den emekli ikramiyesi ve bedelli askerliğe zam açıklaması

3 Mart 2026
Survivor Adem Kılıçcı Kimdir? Adem Kılıçcı Daha Önce Şampiyon Oldu Mu?

Survivor Adem Kılıçcı Kimdir? Adem Kılıçcı Daha Önce Şampiyon Oldu Mu?

17 Şubat 2025
Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy boşanıyor mu?

Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy boşanıyor mu?

7 Ağustos 2025

Otopark hasarlarında yeni dönem: Fatura artık işletmeye kesilecek

Erdoğan’dan İsrail-İran savaşı açıklaması: Türkiye’nin etkilenmemesi için gerekeni yapıyoruz

SGK, 36 ilacı daha geri ödeme listesine dahil etti

Şara’dan Lübnan iddiaları sonrası ilk açıklama: Suriye çatışma sahası olmayacak

Antalya’da konteynerde yangın: Anne ve 5 çocuğu hayatını kaybetti

Kars 36 Spor’un futbolcusu Kubilay Kaan Kundakçı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.