İsrail’in Gazze’ye saldırısında uluslararası yardım kuruluşu çalışanları hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası bir yardım kuruluşunun Batı uyruklu çalışanları hayatını kaybetti. ABD merkezli World Central Kitchen, daha önce Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye'de kurduğu mutfaklar aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek sağlamıştı.

israil gazze habermeydan

İsrail’in Gazze’ye saldırısında uluslararası yardım kuruluşu çalışanları hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda uluslararası yardım kuruluşunun Batı uyruklu çalışanları hayatını kaybetti. Filistin resmi ajansı WAFA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail güçleri Deyr el-Belah şehrinin batısındaki sahil yolunda sivil aracı hedef aldı ve saldırıda uluslararası kuruluşun yabancı uyruklu 4 çalışanı yaşamını yitirdi. Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada da İsrail’in saldırısında Birleşik Krallık, Polonya ve Avustralya’dan birer kişi ile birisinin kimliği henüz belirlenemeyen 4 yabancı uyruklunun öldüğü belirtildi. Ayrıca İsrail savaş uçakları, Deyr el-Belah’ın El-Hakar bölgesindeki El-Beşir Camisi’ne hava saldırısı düzenledi ve saldırıda bir çocuk yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (Dünya Merkezi Mutfağı), Gazze’deki İsrail saldırısında çalışanlarının yaşamını yitirdiğini doğruladı ve olayı “trajedi” olarak nitelendirdi. Merkezin ABD’nin başkenti Washington’da bulunan sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze’de yemek yardımı çalışmalarına katılan personellerinin İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, “Bu, bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı” ifadelerine yer verildi. Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada ise İsrail’in saldırısında bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek, kimliği henüz tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra bir Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dünyaca ünlü İspanyol kökenli şef Jose Andres’in kurucusu olduğu, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye’de kurduğu mutfaklarda depremzedelere sıcak yemek sağlamıştı. Beyaz Saray, Gazze’de insani yardım çalışmaları yapan ABD menşeli World Central Kitchen (WCK) adlı insani yardım kuruluşunun Batılı görevlilerinin İsrail saldırısında öldürülmesine tepki gösterdi ve İsrail’in olayı hızlıca soruşturması gerektiğini bildirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze’de WCK insani yardım görevlilerinin öldürüldüğü saldırıdan dolayı çok üzgün ve derinden rahatsızız. İnsani yardım görevlileri, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtırken korunmalıdır. İsrail’i olayı hızlıca soruşturması konusunda teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version