İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 24 saatte 153 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun işgali genişletme ve kalıcı hale getirme planını devreye aldığı Gazze’de, son 24 saatte İsrail saldırılarında 153 Filistinli yaşamını yitirdi.

israil gazze habermeydan

İsrail ordusunun işgali genişletme ve kalıcı hale getirme planını devreye aldığı Gazze’de, son 24 saatte İsrail saldırılarında 153 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 24 saatte 153 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze’deki işgali genişletip kalıcı hale getirme planını uygulamaya başlamasının ardından, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail saldırılarında 153 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA ise İsrail’e ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde bir evi bombalaması sonucu iki sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, Gazze’nin kuzeyinde Cibaliya beldesinin doğusundaki Tel ez-Zater bölgesinde bir evin bombalanması sonucu üç sivil yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı.

Gazze’de sivil savunma ekipleri, Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiye Mahallesi’nde İsrail saldırısında hayatını kaybeden bir Filistinlinin cesedine ulaştı.

İsrail ordusu, 16 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, güvenlik kabinesinin onayladığı “Gazze’de işgali genişletip kalıcı hale getirme” planını hayata geçirdiğini duyurmuştu. Ordunun Gazze’deki işgali genişletmek ve stratejik alanları kontrol altına almak için kapsamlı saldırılar başlattığı belirtilmişti.

Bu saldırılar, 7 Ekim 2023’ten beri Hamas’a karşı etkili sonuçlar elde edemeyen İsrail’in, hedeflerine ulaşmak için yeni bir aşamaya geçtiği şeklinde yorumlanıyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sürdürmesi bekleniyor.

İsrail güvenlik kabinesi, 4 Mayıs’ta Gazze’de işgali genişletip kalıcı hale getirmeye yönelik saldırı planını onaylamıştı. Basında yer alan bilgilere göre, plan üç aşamalı ve en erken ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu turu bitene kadar sürecek hazırlık aşamasını içeriyor. Hazırlık aşamasında ateşkes sağlanamazsa, yoğun saldırılar ve Gazze’deki Filistinlilerin güneye sürgün edilmesi öngörülüyor.

Ayrıca, İsrail askerlerinin kara saldırılarıyla ele geçirilen bölgelerden geri çekilmeyeceği, işgalin bu alanlarda kalıcı hale getirileceği belirtiliyor.

Exit mobile version