İsrail ordusu Gazze’de sivilleri İHA’yla tek tek vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla takip ettiği dört sivili hedef aldı.

iha habermeydan

İsrail ordusu Gazze’de sivilleri İHA’yla tek tek vurdu.

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, İsrail ordusunun Han Yunus kentindeki Gazze Şeridi’nin güneyinde 4 Filistinli sivilin İsrail insansız hava araçları (İHA) tarafından bombalandığını gösteren görüntüleri yayınladı.

Şubat ayının başlarında Han Yunus’un Sikke bölgesinde kaydedilen görüntülerde, Filistinli 4 sivilin İsrail İHA’ları tarafından izlendikten sonra bombalandığı görülüyor. Görüntülerde, İsrail tanklarının hasar verdiği bölgede, genç erkeklerin evlerini aramak için yürüdükleri görülüyor. Sivillerin herhangi bir silah taşımadığı ve tehdit oluşturmadığı açıkça görülebiliyor.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, görüntülerin paylaşılmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İşgal ordusunun İHA’larla 4 sivili bombalaması ve öldürmesi, işgalin derinleşen krizini gösteriyor. Bu suçu en güçlü şekilde kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, tüm ülkeler ve uluslararası topluma, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım niteliğindeki bu saldırıları kınamaları ve İsrail’in saldırıları durdurması için baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

 

 

 

Exit mobile version