İran’dan, Irak’a yeni saldırılar

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki alanlarda bulunan örgütlerin karargahlarına yeni saldırılar gerçekleştirdi.

iran dan irak a saldiri habermeydan

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, Irak’ın kuzeyindeki PAK örgütünün karargahlarını füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığı belirtildi.

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kara Kuvvetleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kontrolündeki bölgelerde bulunan örgütlerin karargahlarına saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar dahilinde PAK örgütünün çevredeki karargahının füze ve kamikaze İHA’larla hedef alındığı bildirildi.

IKBY Dış Medya İlişkileri Sorumlusu Lawk Ghafuri, Twitter’dan paylaştığı açıklamada, İran’ın, Irak’ın kuzeyindeki İran muhalifi grupları hedef aldığını ifade etti. Ghafuri, Irak’ın Kerkük şehrine bağlı Altunköprü Nahiyesi çevresinde ve Erbil yakınındaki Degala bölgelerinde bulunan muhaliflerin olan karargahların füze ile vurulduğunu iletildi.

Devrim Muhafızları Ordusu, geçen gün de Erbil’deki İKDP karargahına ve Süleymaniye’deki Komele örgütüne ait bir merkeze füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla saldırılar gerçekleştirmişti.

İran, ülkede Mahsa Amini’nin ölümü üzerine başlayan protestolar sürerken, Komele ve İKDP’yi kaos çıkarmak hedefiyle sınır bölgelerine silahlı gruplar ve çok miktarda silah göndermekle suçlamıştı. İran tarafından “terör örgütü” olarak görülen Komele, İKDP ve PAK, senelerdir IKYB’nin kontrolünde olan alanlardaki kamplarda barınıyor.

Exit mobile version