İran’da sosyal medya üzerinden protestolara katılan iki ünlü oyuncu gözaltına alındı

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesine tepkiler devam ediyor. Sosyal medyada protesto amaçlı başörtüsünü çıkarıp fotoğraf ve video paylaşan ünlü oyuncular da gözaltına alındı.

hengameh ghaziani katayoun riahi habermeydan

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin Tahran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alınığ hayatını kaybetmesiyle başlayan olaylara tepki her geçen gün artıyor.

Geçmişte bunun gibi halk hareketlerinde sessiz kalan İranlı aktör ve aktristler son zamanlarda tepki gösteren açıklamalar paylaşırken ülkenin tanınmış iki oyuncusu Hengameh Ghaziani ve Katayoun Riahi sosyal medyada yaptıkları paylaşım sebebiyle gözaltına alındı.

Cumartesi günü Ghaziani, Instagram’da bir video paylaşmıştı. Videoda Ghaziani, sokakta başörtüsünü çıkarırken görülüyordu. Videonun altına, “Belki bu benim son paylaşımım olacak. Fakat bu andan itibaren bana ne olursa olsun, şunu bilin ki son nefesime kadar İran halkının yanında olacağım” dedi. Videoda Ghaziani, konuşmadan kameraya bakıyor ve başörtüsünü çıkarıp saçını at kuyruğu yapıyor.

Ghaziani, geçen hafta yaptığı başka bir paylaşımda ise İran hükümetini “çocuk katili” olarak tanımlamış ve 50’den fazla çocuğun ölümünden sorumlu tutmuştu.
Exit mobile version