Türkiye saati ile akşam 21.14’te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan, çevre illerden de hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Van ve Hakkari’den de hissedildi. AFAD‘dan depremle ilgili açıklama geldi.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Geçmiş olsun Van… Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür Ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm Ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir.” dedi.
Geçmiş olsun Van…
Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür Ülkemizde olumsuz bir durum yoktur.
İlgili tüm Ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir.
— Yunus Sezer (@Yunus_Sezer_) January 28, 2023