İngiltere, sağlık sektöründe İHA kullanımına başladı

İngiltere, insansız hava araçlarını (İHA)sağlık sektörüne entegre etmeye başladı. Bu kapsamda İngiltere Sağlık Bakanlığı İHA ile ilaç teslimine başladı.

ingiltere iha

Teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Son dönemde yediden yetmişe herkesin elinde bulunan insansız hava araçları (İHA) şimdide sağlık sektöründe karşımıza çıkıyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı ilaç tesliminde İHA’ları kullanma kararı aldı. Bakanlık bu sayede 4 saatlik biri yolu 30 dakika gibi kısa sürede alarak hastalara ilaçlarını en hızlı şekilde ulaştırmayı hedefliyor.

Kanser hastalarının en büyük yardımcısı olacak

Uygulama özellikle kemoterapi gören kanser hastalarının en büyük yardımcısı olacak. Zira bu hastalar için ilaçların zamanında tedarik edilmesi büyük önem arz etmektedir. İngiltere Sağlık Bakanlığı İHA ile ilaç teslimini ilk olarak ülkenin Güney kıyısında yer alan Manş denizinde bulunan ve 140 binden fazla kişinin yaşadığı Wight adasında test edecek. Bakanlığın bu adayı seçmesinde en etkili faktör ise sürekli olarak kemoterapi gören kanser hastaların bulunması.

Öte yandan İHA ile ilaç tedariki için İngiltere Sağlık Bakanlığı çatısı altında bulunan Ulusal Sağlık Servisi tarafından bu proje için eski NHS doktorları ve Google çalışanları tarafından kurulan bir İHA teknolojileri girişimi olan Apian ile ortaklık kurulduğu belirtiliyor.

Bu ekip tarafından yapılan ilk testlerde Portsmouth’daki Queen Alexandra hastanesinden Londra’daki St. Mary’s hastanesine bir sevkiyat gerçekleştirildiği ve 100 km’lik yolu 30 dakikadan kısa sürede giderek testi başarı ile tamamladı. Bu test sonrası son kontrollerin ardından İHA ile ilaç tedarikinin diğer şehirlerde de  uygulanması bekleniyor.

Exit mobile version