Illinois ön seçimlerine Trump’ın katılması engellendi

Anayasa'nın 14. Maddesi'ni ihlal ettiği iddiasıyla eski Başkan Trump, "ayaklanmaya karışan" kişilerin görevde kalmasını engelleyen hükmü nedeniyle Yüksek Mahkeme'de yargılanıyor.

trump habermeydan

Illinois ön seçimlerine Trump’ın katılması engellendi.

Illinois eyaletinde, eski Başkan Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine katılmasını yasaklayan bir karar alındı. Colorado ve Maine’den sonra Illinois, Cumhuriyetçi Parti’den adaylık için yarışan Trump’ın ön seçime girmesini engelledi. Mahkeme, Trump’ın Anayasa’nın 14. maddesini ihlal ettiğine dair başvuruyu değerlendirerek, eski başkanın ön seçimlere katılmasını yasakladı.

Ancak mahkeme, kararın yürürlüğe girmesini, Trump’ın muhtemel itirazı ve devam eden temyiz süreci nedeniyle erteledi. Kararda, Trump’ın Anayasa’nın 14. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 19 Mart’taki eyalet ön seçimleri ve 5 Kasım’daki genel seçimlere katılmaması gerektiği belirtildi.

Eski Başkan Trump, Anayasa’nın 14. maddesini ihlal etme suçlamasıyla Yüksek Mahkeme’de yargılanıyor. Ayrıca, gizli belgeleri saklama, eski yetişkin içerik film yıldızına sus payı verme ve ticari kayıtlarda tahrifat yapmak gibi çeşitli suçlamalarla da karşı karşıya. Ancak Trump, bu iddiaları siyasi motivasyonlu olarak reddediyor.

Exit mobile version