Huri Şahin, Hollanda’da Belediye Başkanı Seçilen İlk Türk Oldu!

Adana kökenli bir Türk olan Huri Şahin, Hollanda'nın Rijswijk kentinde belediye başkanlığı görevini üstlenecek.

huri sahin 1

Hollanda‘nın Rijswijk kentinde belediye başkanı değişti. Yeni belediye başkanı, Türk asıllı siyasetçi Huri Şahin oldu. Ailesi Adanalı olan ve Hollanda’ya göç eden Şahin; Rijswijk kentinde belediye başkanı olarak görevlendirildi. Hollanda’daki yönetim sistemine göre, Hollanda Kralı tarafından ataması gerçekleştirilen Huri Şahin; bu göreve layık görülen ilk Türk asıllı isim oldu. Dün yapılan törende yemin eden Şahin; belediye başkanlığı görevine resmen başladı.

Yemin töreninin ardından basın toplantısı düzenleyen Huri Şahin; babasının 60’lı yıllarda Adana’dan Hollanda’ya gelen bir göçmen işçi olduğunu ve bu ülkenin kendisine büyük bir fırsat verdiğini söyledi. Yakın zamanda vefat eden babasının Hollanda’da okuma yazma öğrendiğini, sabırlılığı ve kararlılığıyla kendisini geliştirdiğini ifade eden Şahin; babasının hayatının kendisi için de ilham verici bir hikayesi olduğunu belirtti. Kentin yönetiminde de her insana fırsat sunmayı amaçladığını aktaran Huri Şahin; bu pozisyonda bulunan insanların birçok hayata olumlu etki edebileceğini dile getirdi.

Şehirde yaşayan savunmasız insanların yardımına koşmayı birinci amacı olarak öne süren Huri Şahin; belediyeden yardım isteyen insanların hayatına dokunabilmenin önemli olduğunu söyledi. Yalnızca bir talep mektubuyla bile birçok hayatın değişebileceğini belirten Başkan Şahin; çalışma süresi boyunca Rijswijk’te yaşayan herkesi dinleyen bir başkan olacağının altını ısrarla çizdi. Saygı kavramı üzerinde çokça duran Rijswijk Belediye Başkanı Huri Şahin; diyalog ve birbirini tanıma sayesinde birçok sorunun kısa bir sürede çözülebileceğini vurguladı.

Huri Şahin: Bu Göreve Gelen İlk Türk Olmaktan Gurur Duyuyorum!

Türkiye’den Anadolu Ajansı’nın (AA) da sorularını yanıtlayan Huri Şahin; Hollanda’da belediye başkanlığı görevine getirilen ilk Türk olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Belediye yönetiminde etkili ve halka destek veren bir belediye başkanı olmayı planladığını aktaran Şahin; vatandaşların iyi ve kötü anlarında yanında olmayı hedeflediğini de dile getirdi. Türk azınlığın önemli bir bölümünün varlığını sürdürdüğü Rijswijk’te ve Hollanda’da, bu görev ilk defa bir Türk’e verildi. Belediye başkanlığı pozisyonundaki devamlılık da, Hollanda Kralı’nın vereceği kararla şekillenmekte.

Hollanda’da siyasi ve adli kariyeriyle birçok başarı elde eden Huri Şahin; geçmişte de belediyenin birçok karar merciinde görev almaktaydı. Belediye encümen üyesi, belediye meclis üyesi gibi görevleri üstlenen Şahin; adli makamlarda ise Hollanda Danıştayı Başkan Yardımcısı Sekreterliği’ne kadar yükselmişti. Hollanda Krallığı’na yapılan iş başvurusu sonucunda başkanlık görevini alan Huri Şahin; pozisyona getiriliş biçimi nedeniyle ülkemizdeki valiliğe eşdeğer bir konumda.

 

Exit mobile version