Hollandalı Zengin, Mal Varlığını Brugge’e Bağışladı!

Belçika'nın Brugge kentinde yaşayan bir kadın, ölümünün ardından kalan mal varlığını şehre bağışladı!

brugge 1

Belçika kentleri içerisinde, doğal güzellikleri ve mimarisiyle ünlü şehirlerin başında gelen Brugge şehri; son günlerde bu özellikleri sebebiyle beklenmedik bir kazanç elde etti. Şehirde yaşayan Hollandalı bir kadının, vefatının ardından açıklanan vasiyetinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. 5 milyon euro civarında bir mal varlığı olduğu bilinen kadının, üzerinde kayıtlı her şeyi Brugge şehrine bağışladığı görüldü. İsmi açıklanmayan Hollandalı kadının; şehri çok sevdiği için mal varlığının tamamını Brugge’e bıraktığı ve bu durumdan çok mutlu olarak hayata veda ettiği açıklandı.

Şehre böylesine önemli miktarda bir mirasın bırakılması ise, mirasın alıcısı konumundaki Brugge Belediye Başkanı Dirk De Fauw’a soruldu. Kendilerinin de bu durum karşısında çok şaşırdıklarını söyleyen De Fauw; aynı zamanda şehirlerinin bu denli sevilmesinden de büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Belçika’nın devlet yayıncısı VRT’ye yapılan açıklamada; De Fauw ve belediye meclis üyelerinin tamamının bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemediği aktarıldı. Brugge Belediyesi’nin ansızın gelen bu mirası hangi yatırımlarda kullanacağı ise, ülke haberlerinde en çok merak edilen konuların başında gelmekte.

Vefat eden Hollandalı kadının, ölüm günü olan 14 Eylül’den yaklaşık 1 yıl önce vasiyetname hazırladığı ve o dönemde tüm mal varlığının Brugge’e kalacağını kesinleştirdiği öğrenildi. Kadına ait olan tasarruf hesabı, tasarruf sertifikaları, 3.3 milyon euro nakit para ve yaşadığı evin haklarının tamamı; vefat sonrasında Brugge Belediyesi’nin himayesine geçti. Bu varlıkların tamamının 5 milyon euro civarına denk geldiği ve şehrin önemli bir kazanım elde ettiği konuşulmakta. Geçmişte de belediye olarak bazı bağışlar aldıklarını söyleyen Başkan De Fauw; bu miktarda bir bağışla ilk defa karşılaştıklarını açıkladı.

Milyoner Bağışçının Kimliği Gizli Kaldı!

Böylesine büyük bir meblağ ile karşılaşmanın şaşkınlığını atlatamayan Brugge yetkilileri; belediyeye bırakılan bu mirasın en iyi şekilde kullanılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Yakın dönemde bırakılan miraslara örnek olarak Brugge’ün çizildiği bir resmi örnek gösteren Başkan De Fauw; önceki dönemlerde de bu seviyede hediye veya miraslar kabul ettiklerini dile getirdi. Belediyelerin Belçika’da zor bir dönemden geçtiğini aktaran Brugge Belediye Başkanı Dirk De Fauw; şehirleri için önemli bir katkı yapıldığını ve bu durumdan çok minnettar kaldıklarını sözlerine ekledi.

Brugge Belediyesi Başkan Yardımcısı Mercedes van Volsem ise; son dönemde yaşanan enerji kriziyle birlikte maliyet tablosunun kendileri için zorlaştığını ve bu bağışla önemli bir kazanım elde ettiklerini dile getirdi. Mirası bırakan kadının Brugge’ü çok sevmiş olduğunu fark ettiklerini söyleyen van Volsem; kendisinin hatırasına teşekkürlerini iletti.

Brugge belediye meclisinde, vefat eden Hollandalı kadının ismini bir sokağa verme fikrinin de gündeme geldi. Ancak mirası bırakan kadının isteği üzerine bu fikir kabul görmedi. Hollandalı kadının isminin gizli kalma talebinin bulunması ve bu hususa vasiyetinde de yer vermesi; isim verme düşüncesini suya düşürdü.

Orta Çağ’dan bu yana fiziksel yapısını büyük ölçüde koruyan Brugge şehri; içinden geçen kanallar nedeniyle Batı Avrupa‘nın Venedik’i olarak bilinmektedir. Ülkenin Flaman (Hollanda kökenli) bölgesinde yer alan şehir; güzelliğiyle birçok filme ve resme de konu olmuştur.

Exit mobile version