Hollandalı aşırı sağcı Wilders İsrail’e şok edici bir söz verdi

Filistin'deki sivil şiddeti durdurma çabaları devam ederken, Hollanda'da başbakanlık için adaylığını açıklayan aşırı sağcı siyasetçi Wilders'ten şok edici bir adım geldi.

wilders habermeydan

Hollandalı aşırı sağcı Wilders İsrail’e şok edici bir söz verdi.

Geçen yıl Kasım ayında Hollanda’da yapılan seçimlerde büyük bir sürprizle zafer elde eden aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’te açıklamalarda bulundu. Wilders, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile yaptığı görüşmeye dair, İsrail’in terörle mücadelesine tam destek vereceğini söyledi.

Wilders, Kasım ayındaki seçimlerde partisi PVV ile zaferini ilan etmiş olmasına rağmen, hala yeni bir hükümet kurma sürecinde bulunuyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ise Pazar günü Amsterdam’da bir Holokost müzesinin açılışına katılmak üzere Hollanda’daydı. Açılış töreninde, Herzog barış için dua edilmesi ve Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırı sırasında kaçırılan ve hala İslamcı militanların elinde bulunan rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Wilders, Herzog ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını paylaşarak, “Kendisine Hollanda’yı ziyaret etmesinden gurur duyduğumu ve İsrail’in terörle mücadelesinde her zaman tam desteğime sahip olduğunu ve olacağını söyledim” ifadelerini paylaştı.

Son dönemde İsrail’in Filistin’deki sivillere yönelik saldırılarını durdurması yönünde uluslararası bir çaba devam ederken, Ramazan ayının başlamasına rağmen İsrail’in geri adım atmaması tepkilerin giderek büyümesime sebep oluyor.

Exit mobile version