Hindistan’da korkunç bir tren faciası yaşandı!

Hindistan'ın Bahanaga İstasyonu'nda meydana gelen iki trenin çarpışması sonucunda 288 kişi hayatını kaybetti ve 900'den fazla kişi yaralandı.

hindistan tren kazasi habermeydan

Hindistan’da korkunç bir tren faciası yaşandı.

Hindistan, Odisha eyaletindeki Bahanaga İstasyonu’nda gece saatlerinde büyük bir faciaya tanıklık etti. İki tren, karşıdan gelen bir yük treniyle kafa kafaya çarpıştı.

Yetkililer, kazanın son 20 yılın en büyük tren kazası olduğunu belirtti. Şu an için 288 kişinin hayatını kaybettiği ve 900’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Olaya ilişkin kameraya yansıyan görüntülerde birçok kişinin ezilmiş cesetlerinin yer aldığı görüldü. Odisha İtfaiye Hizmetleri genel müdürü Sudhanshu Sarangi, ölü sayısının 288 olduğunu doğruladı ve “Kurtarma çalışmaları hala devam ediyor, bu nedenle ölü sayısının artabileceğini söyleyebilirim” dedi.

Odisha eyaletindeki başka bir yetkili, yaralıların hastanelere sevk edildiğini ve ölü sayısının artmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Hint Demiryolları İcra Direktörü Amitabh Sharma, AFP’ye verdiği demeçte, iki yolcu treninin “aktif bir şekilde kullanımda olduğunu” ve kaza sonrasında bu iki trenin park halinde olan bir başka yolcu trenine çarptığını aktardı.

Hayatta kalan bir kişi, yerel TV haber muhabirlerine, kaza sırasında uyuduğunu ve uyandığında kendisini yaklaşık bir düzine yolcunun altında bulduğunu ifade etti.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, kaza bölgesine birçok ambulansın gönderildiği kaydedildi. Bir sözcü, bölgeye 75 ambulans ve çok sayıda otobüsün sevk edildiğini belirtti.

Hindistan Başbakanı Modi, “Bu acılı saatlerde, yas tutan ailelerle birlikte olduğumu belirtmek istiyorum. Yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum ve durumu yakından değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tren kazasıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hindistan’ın Orissa eyaletinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen elim tren kazası nedeniyle Hindistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye her türlü yardım için hazır ve nazırdır” ifadelerini kullandı.

Hindistan, tren kazalarına yabancı değildir. Dün gece yaşanan kaza öncesindeki en büyük kaza 1981 yılında gerçekleşmiştir. Bir köprüden geçen bir tren raydan çıkmış ve büyük bir boşluğa düşmüştür. Bu trajik olayda 800 ila 1000 kişi hayatını kaybetmiş olup, yetkililer net bir rakam açıklamamıştır.

Exit mobile version