Hamas’ın, Mısır ve Katar’a sunduğu teklifin detayları ortaya çıktı

Hamas üst düzey yetkilisi, Mısır ve Katar'a sundukları ateşkes teklifinin detaylarını açıkladı. Teklife göre, Gazze'deki ateşkes planı üç aşamadan oluşuyor.

hamas gazze habermeydan

Hamas’ın, Mısır ve Katar’a sunduğu teklifin detayları ortaya çıktı.

Bir Hamas yetkilisi, Gazze’de ateşkes için arabuluculara sundukları teklifin ayrıntılarını açıkladı. Yetkiliye göre, teklif üç aşamadan oluşuyor ve her biri altı hafta sürecek. İsmini açıklamayan yetkili, Mısır ve Katar’a sunulan teklifin içeriği hakkında bilgi verdi.

İlk aşama, İsrail askerlerinin Gazze’deki şehir merkezlerinden çekilmesini, yerinden edilenlerin güneyden kuzeye dönmesini ve yardım geçişine izin verilmesini içeriyor. Ayrıca, İsrailli kadın, çocuk ve yaşlı esirlere karşılık 700’den fazla Filistinli esirin serbest bırakılmasını öngörüyor.

İkinci aşamada, Gazze’deki esir askerlerin serbest bırakılması ve bu süreç başlamadan önce kalıcı bir ateşkes ilan edilmesi planlanıyor.

Üçüncü aşama hakkında henüz bilgi verilmedi.

Hamas, İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin tekliflerini Katar ve Mısır’daki arabulucular aracılığıyla iletti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın son teklifindeki talepleri “akıl dışı” olarak nitelendirdi.

Filistinliler ile İsrail arasındaki dolaylı müzakereler, Kahire ve Paris’te yapıldı. Müzakerelerde Mısır, Katar, ABD ve ilgili taraflar yer aldı.

Exit mobile version