Goldman Sachs 4 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı

ABD'de büyük bankalardan biri olan Goldman Sachs'ın karlılık hedeflerini tutturmak için 4 bine yakın personelini işten çıkarmayı planladığı açıkladı.

goldman sachs habermeydan

ABD merkezli haber sitesi Semafor’da bulunan habere göre, banka genelindeki yöneticilerden, düşük performans gösterenleri belirlemelerinin istendiği ifade edildi.

Goldman Sachs’ın karlılık hedeflerini tutturmak için 4 bin civarında personelini işten çıkarmayı planladığı kaydedilen haberde, bunun gelecek senenin başlarında iş gücünde yüzde 8’e varan bir kesintiye yol açabileceği belirtildi.

Goldman Sachs Üst Yöneticisi (CEO) David Solomon’un Şubat ayında belirlediği karlılık hedefinin gerisinde kaldığı söylenen haberde, bankanın bireysel bankacılık girişimi Marcus ile zarar ettiği bilgisi paylaşıldı.

Haberde, Goldman Sachs’ın planladığı işten çıkarmanın büyüklüğünün, piyasadaki gerileme esnasında birçok çalışanını işten çıkaran Citigroup ve yaklaşık 200 kişinin işine son veren Barclays gibi diğer Wall Street şirketlerine göre çok daha büyük olduğu paylaşıldı.

Salgın döneminde birçok kişiyi işe alan Goldman Sachs’ın çalışan sayısı, bu senenin 3’üncü çeyreği itibarıyla 49 bine ulaşmıştı.

Exit mobile version