Gece kulübüne silahlı saldırı!

Meksika'da bir gece kulübünde silahlı saldırı gerçekleşti. Olayda 9 kişi hayatını yitirdi, çok fazla insan da yaralandı.

meksika da silahli catisma en az 9 olu habermeydan

Meksika’nın Guanajuato eyaletinde bulunan bir gece kulübünde gerçekleşen silahlı saldırıda 9 kişi öldü. Yetkililer çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Karteller arası hesaplaşma

Saldırının ardından minibüs kullanarak kaçan suçluların, olay yerinde karton üzerine yazılmış bir mesaj bıraktıkları söylendi. Bırakılan mesaja göre, bölgede faaliyet gösteren iki kartel arasındaki hesaplaşma sebebiyle düzenlenen bir saldırı olduğu düşünülüyor.

Emniyet güçleri, çevrede büyük çaplı bir operasyon başlattı.

Ayrıca Empalme Escobedo kasabasında, çeteler arasında yaşanan bir silahlı çatışmada ise 12’den fazla araç ile birkaç iş yerinin ateşe verildiği bilgisine ulaşıldı.

Bu yıl 2 bin 424 kişi hayatını kaybetti

Guanajuato eyaletinin Irapuato şehrinde 15 Ekim’de yine bir bara düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan olayın sebebi yine aynı görünmekteydi.

Meksika’nın Guanajuato eyaletinde, ülkenin en güçlü karteli olan Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) ile Santa Rosa de Lima Karteli (CSRL) arasında bölgenin hakimiyeti hakkında uzun süredir çatışmalar gerçekleşiyor.

Eyalette yılbaşından beri ölü sayısı 2 bin 424’e yükseldi.

 

 

Exit mobile version