Gazze’de can kaybı 33 bini geçti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı en az 33 bin 37'ye, yaralananların sayısı ise 75 bin 668'e yükseldi. Bu trajik tablo, bölgedeki çatışmaların insanlık açısından yarattığı derin endişeyi bir kez daha ortaya koyuyor.

gazze habermeydan

Gazze’de can kaybı 33 bini geçti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 181 gün boyunca devam ediyor. İsrail güçleri, sivil yerleşim bölgelerini ve ibadet yerlerini hedef alırken, insani yardım konvoyları ve yardım görevlileri de saldırılardan etkileniyor. Bölgede bombalar hiç susmazken, can kayıpları da artarak devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 62 Filistinli yaşamını yitirdi ve 91 Filistinli yaralandı. Açıklamaya göre, İsrail bombardımanının başladığı 7 Ekim’den bu yana toplamda 33.037 kişi hayatını kaybetti ve 75.668 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kentine saldırdı. Sivillerin barındığı evlere yapılan saldırılarda 3’ü çocuk olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, bölgedeki Maghazi Mülteci Kampı’na düzenlenen hava saldırısında 2 Filistinli yaşamını yitirirken, 15 Filistinli de yaralandı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrailli yerleşimcilerin Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlilere yönelik 704 saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Bu saldırılarda 17 Filistinli öldü, 400’den fazla kişi yaralandı. Ayrıca, 9.900’den fazla ağaç zarar gördü ve 40 ev tahrip edildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile gerçekleştirilen ateşkes müzakereleri hakkında yaptığı açıklamada, “Taleplerimize bağlıyız: Kalıcı ateşkes, düşmanın Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, yerinden edilmiş tüm insanların evlerine dönmesi, Gazze’deki halkımız için gerekli tüm yardımlara izin verilmesi, Gazze Şeridi’nin yeniden inşası, ablukanın kaldırılması ve esir takası anlaşmasının yapılması” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ise yaptığı açıklamada, Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelerin yerinden edilmiş insanların Filistin topraklarının farklı bölgelerine geri dönüşü konusunda çıkmaza girdiğini söyledi. Müzakerelere ilişkin ismi açıklanmayan bir yetkili yaptığı açıklamada, Hamas’ın halkın kuzeye dönebilmesini istediğini, İsrail’in ise yerinden edilmiş Filistinlilerin hareket özgürlüğüne sahip olmasını istemediğini iddia etti. Yetkili, görüşmelerde anlaşmazlık noktalarından birinin de İsrail tarafından mahkum edilen Filistinlilerin serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusu olduğunu söyledi.

Exit mobile version