Gazze’de can kaybı 32 bine yükseldi

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı en az 31 bin 819'a yükseldi.

gazze habermeydan

Gazze’de can kaybı 32 bine yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik 165 günlük saldırılarını hava, kara ve denizden sürdürmekte. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ne yapılan 9 saldırıda 93 kişi hayatını kaybederken, 142 kişi de yaralandı. Açıklamada, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana toplamda 31 bin 819 kişinin hayatını kaybettiği ve 73 bin 934 kişinin yaralandığı vurgulandı.

Öte yandan, İsrail ordusu, dün yerel saatle 02.00’de Gazze’nin kuzeyinde bulunan ve yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne baskın düzenledi. Bu, İsrail’in son 165 gündeki 4’üncü baskını oldu ve hastanede 20 kişi hayatını kaybetti. Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin hastaneden çekildiğini belirtirken, baskın sırasında hastane avlusunun yıkıldığı ve askerlerin içeride arama yaptığı, yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Bu olay, Gazze’deki insanların maruz kaldığı zorlu şartların bir göstergesi olarak kayda geçti. Bu tür saldırılar, bölgede yaşayan insanların yaşam hakkı ve sağlık hizmetlerine erişim hakkı gibi temel haklarını tehlikeye atmaktadır. Bu tür durumlar, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine neden olmaktadır.

Exit mobile version