Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötanazi ile hayatlarına son verdi

Hollanda'nın eski başbakanlarından 93 yaşındaki Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yolunu tercih ederek hayatlarına son verdiler. Çift, tam 70 yıl boyunca birlikte yaşamıştı ve onların ölümü, Hollanda'da artan "ikili ötanazi" eğiliminin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

dries van agt habermeydan

Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötanazi ile hayatlarına son verdi.

1977-1982 yılları arasında Hollanda Başbakanı olarak görev yapan Dries van Agt ve eşi Eugenie Krekelberg, ikisi de 93 yaşındayken ötanazi yoluyla yaşamlarına son verdiler.

Hollanda’nın eski başbakanlarından ve Katolik eski bir siyasetçi olan Dries van Agt ile eşi Eugenie, geçtiğimiz Pazartesi günü ötanazi tercih ederek birlikte hayata veda ettiler. The Guardian’da yer alan haberde, bu ölümlerin Hollanda’da artan “ikili ötanazi” eğiliminin bir parçası olduğuna dikkat çekiliyor.

1977-1982 yılları arasında başbakanlık görevini üstlenen ve Hristiyan Demokrat Temyiz Partisi’nin ilk lideri olan Van Agt, 70 yıldır birlikte olduğu eşiyle birlikte yaşamına nokta koydu. Hollanda medyasındaki haberlere göre, çiftin her iki üyesi de 93 yaşındaydı ve sağlık durumları kötüydü. Ancak, haberlerde, “birbirleri olmadan yaşayamayacakları” ifadesine yer veriliyor. Van Agt, 2019’da geçirdiği beyin kanamasından sonra tam anlamıyla iyileşememişti.

Yetkililere göre, Hollanda’da yılda yaklaşık bin kişi ötanazi isteğini yerine getiriyor. 2022’de ötanazi ile gerçekleşen ölümlerin yüzde 5,1’inin çiftler tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

 

 

 

Exit mobile version