Eski ABD Başkanı Obama, Mehmet Öz’e Sert Eleştiriler Yaptı!

Pennsylvania'da senatör adayı olan Mehmet Öz, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eleştiri yağmuruna maruz kaldı.

mehmet oz obama 1

ABD‘de yapılacak ara seçimler için rekabet gitgide kızışıyor. Yarın sandık başına gidecek olan ABD halkı, eyaletlerini temsil edecek senatörler için oy verecek. Seçim öncesi süreçte birçok bölgede kazanması muhtemel adaylar konusunda tablo netleşirken, birçok eyalette ise başa baş rekabet sürüyor. ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olarak görülen Pennsylvania’da da rekabetin gerilimi hat safhada. Şu anda iktidarda olan Demokratlar’ın adayı John Fetterman, yakın bir döneme kadar seçimde favori görülmekteydi. Ancak son dönemde yaptığı çıkışla birlikte, Cumhuriyetçiler’in sürpriz adayı öne çıktı.

Ünlü televizyon figürü ve aynı zamanda doktor olan Mehmet Öz; Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania eyaletindeki senatör yarışında önde görülmeye başlandı. Türk asıllı ünlü isim, birçok noktada ılımlı bir görüntü çizmekteydi. Ancak bireysel silahlanmayı onaylaması ve geçtiğimiz günlerde LGBTİ+ hareketi karşıtı bir mekanda toplantı düzenlemesi; Demokratlar’a yakın seçmenlerden tepki topladı. Mehmet Öz için birçok Cumhuriyetçi Parti figürünün destek verdiği görüntüler yayınlanmakta. Demokratlar’ın adayı Fetterman’ın yaptığı toplantıya ise, iki önceki ABD Başkanı Barack Obama’nın geldiği görüldü.

Seçimlere çok kısa bir süre kala moral desteğini fiziksel bir şekilde gösteren Obama; Fetterman’ın yaptığı seçmen buluşmalarından birinde konuşma yaptı. Pennslyvania’daki Demokrat parti sempatizanlarına seslenen Obama; rakip partinin adayı Mehmet Öz’le alakalı ilginç açıklamalarda bulundu. Dr. Öz’ün televizyon ve internet yayınlarındaki alternatif tıp önerilerinin yalan olduğunu belirten Obama; ünlü isim hakkında şaka yapmanın çok kolay olabileceğini ifade etti. Sözlerine Dr. Öz’ün alternatif ilaç önerilerini örnekleyerek devam eden Obama; “sahte ilaç satıcısı” anlamına gelen yılan yağı adamı ifadesini kullandı.

Obama: Sahte Öneriler Yerine Dürüst Birini Seçin!

John Fetterman’a destek için yaptığı ziyarette açıklamalar yapan eski ABD Başkanı Barack Obama; Fetterman’ın rakibi Mehmet Öz’ün “alternatif tıp” tedavilerine yönelik ilaç önerilerinin birçoğuyla alakalı şakalarla konuşmasını sürdürdü. Para kazanmak için yılan yağı satmayı düşünen birinin seçilmek için de her şeyi söyleyebileceğini belirten Obama; Dr. Öz’ün yakın dönemde daha ılımlı bir portre çizmesini ve öncesindeki sert tutumunu bu şekilde açıkladı.

Dr. Öz’ün yıllar boyunca televizyonda önerdiği alternatif ürünlere örnekler veren Obama; “Televizyon programında söylediği bazı tedavi yöntemlerinden bahsediyorum. Kilo vermek mi istiyorsun? Ahududu ketonu kullanın. Bacaklarınıza kramp mı giriyor? Lavanta sabunu deneyin. Demansı önlemek ister misiniz? Palmiye yağı! Mucize bir çözüm.” sözleriyle rakip parti adayının geçmişiyle alakalı esprili bir dille açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların sonunda Cumhuriyetçiler’in adayı Mehmet Öz’ün net bir biçimde sahtekar olduğunu ifade eden Obama; seçmenin dürüst davranılmayı hak ettiğini vurguladı.

Karşısına çıktığı seçmenleri Demokrat Parti’nin adayı John Fetterman’ı desteğe çağıran Barack Obama; Fetterman’ın kendilerine dürüst davranacağına inandığını belirtti. Seçmenin John Fetterman gibi bir adayı hak ettiğini de söyleyen Obama; rakip cephede aynı dürüstlüğü bulamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yarın yapılacak senatör seçimleri öncesindeki son anketlerde, Dr. Öz’ün Fetterman’ın 2 puan önünde olacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version