Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Kenti İstanbul Oldu!

Avrupa'da yayınlanan bir rapora göre, 2023'ün en çok ziyaret edilen şehrinin İstanbul olduğu öğrenildi.

istanbul 1

Tarihin ilk dönemlerinden bu yana var olan şehirlerimiz, her dönemde seyahat fikri olan insanların geldiği yerler arasında yerini aldı. Bu şehirlerin başını çeken İstanbul ise, tarihinin her döneminde turistlerle olan bağlantısını koparmamayı sürdürdü. Son yıllarda ekonomik olarak birçok para biriminin gerisine düşülmesiyle birlikte, turist sayısının yeniden yükselişe geçtiği bilinmekteydi. Dünyanın her lokasyonundan turist ağırlama özelliğine sahip olan İstanbul, geride bıraktığımız yılda ise dünyada zirveyi elde etmeyi başardı.

Dünya çapındaki Londra merkezli araştırma şirketi Euromonitor International’ın yayınladığı rapora göre, 2023 yılının en çok ziyaret edilen şehrinin İstanbul olduğu öğrenildi. Dünya üzerindeki birçok popüler tatil destinasyonunu geride bırakmayı başaran İstanbul, uzun yıllar sonra turizm alanında yeniden zirveye kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında İstanbul’un turizm alanında elde ettiği başarı, ülkemizin bu alanda ortaya koyduğu iddiayı kanıtlar nitelikte bir gelişme olarak yorumlandı.

Londra ve Dubai gibi popüler şehirleri geride bırakan İstanbul, 2023 yılı içerisinde yaklaşık 20 milyonun üzerinde insanın seyahat ettiği bir yer oldu. 2022’ye oranla yüzde 26’lık bir artış trendi yakalandığını belirten raporda, artış ivmesinin en üst seviyede olduğu yerin de İstanbul olduğu görüldü. Listenin ikinci sırasında yer alan Londra ise, yüzde 17’lik artışla ziyaretçi sayısını 18 milyona yükseltti. Dubai’nin listenin üçüncü sırasında olduğu görülürken; ünlü restoran, mekan ve şehir değerlendirme sitesi TripAdvisor’da en iyi tatil şehri seçildiği notu da rapora düşüldü.

Zirve, 2024’te Paris’e Geçebilir!

Euromonitor International’ın raporunda dördüncü sırayı elde eden şehir ise Antalya oldu. Rapordaki ikinci Türkiye şehri olan Antalya, özellikle yaz turizminde yakaladığı yüksek ivme sayesinde 2023’ün trendleri arasında kendisine yer edindi. Dünya’daki en popüler şehirlerin yayınlandığı listede ilk dört sırayı İstanbul, Londra, Dubai ve Antalya oluşturmuştu. Listenin geri kalanında ise Fransa’nın başkenti Paris, Çin’in özerk bölgesi Hong Kong, Tayland’ın başkenti Bangkok, ABD’nin popüler şehri New York, Meksika’nın turizm merkezi Cancun ve Suudi Arabistan’ın hac vazifesinin yerine getirildiği şehri Mekke yer alıyor.

2023 yılı için sunulan raporda turizm alanında ülkemizin elde ettiği başarı göze çarpmakta. 2024’te de benzer bir tablo beklendiği söylense de, zirvenin İstanbul’da olmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun sebebi olarak da, 2024 yazında Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları gösteriliyor. Olimpiyatlar kapsamında Paris’e on milyonlarca ekstra turistin gideceği hesaplanırken; bu nedenle 2024’te zirvenin büyük bir ihtimalle Paris’e geçeceği ve bu durumun şimdiden otel randevularında ve uçak bileti satışlarında da görüldüğü bilgisi de rapordaki yerini aldı.

Exit mobile version