Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı.
T.C. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in ateşkese rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail’in bugün (31 Ocak) Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıların ve sürdürdüğü ateşkes ihlallerinin şiddetle kınandığı belirtildi.
Açıklamada, Gazze’de barış sürecinin yeni bir aşamaya geldiği bir dönemde düzenlenen bu saldırıların, bölgede sükûnet ve istikrarın tesisine yönelik uluslararası çabaları tehdit ettiği vurgulandı. Söz konusu saldırıların, İsrail’in bölgede barış istemediğini bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in ateşkesin korunması ve insani yardımların Gazze’ye engelsiz şekilde ulaştırılması başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla kabul edilen Barış Planı’nın tüm hükümlerine uyması gerektiğini yineledi. Açıklamada ayrıca, uluslararası toplumun barış sürecinin ilerletilmesi yönündeki sorumluluğunu yerine getirmesinin önemine dikkat çekildi.
