Cumhuriyetçi Parti’de DeSantis, Trump’ın Önünde!

Geçen hafta yapılan ara seçimler sonrasında yapılan anketlerde, Ron DeSantis'in Donald Trump'ın önünde olduğu gözlemlendi.

trump desantis

ABD’de yapılan ara seçimlerle birlikte, ülke siyasetindeki dengelerin değişmeye başladığı görüldü. “Kırmızı dalga” olarak adlandırılan Cumhuriyetçi Parti yükselişinin gelmemesi; eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanyasına büyük oranda zarar verdi. Temsilciler Meclisi’nde sandalye sayısının yakın oluşu ve Senato’nun Demokratlar’da kalması; Cumhuriyetçiler içerisinde değişim ihtimallerini arttırdı. 2024 seçimleri için adaylığını açıklamaya hazırlanan Donald Trump’ın önüne yeni bir aday koymak isteyenler; Florida Valisi Ron DeSantis’in birkaç adım öne çıkacağını düşünüyor.

Donald Trump’ın yarın yapacağı destekçiler toplantısında, 2024 seçimleri için adaylık yarışına dahil olacağını açıklaması bekleniyor. Ancak geçen hafta yapılan ara seçimlerde Cumhuriyetçiler’in öncülüğünü yapan Trump’ın destek toplayamaması; parti içerisindeki çalkantıları arttırdı. 2020’deki başkanlık seçimini kaybetmesi ve sonrasında yaşanan olaylara sebep olmasıyla da çokça eleştirilen Trump; 2024 adaylığı için gireceği yarışta istediği ivmeyi yakalayamayabilir. Parti içerisindeki birçok kişinin, ibrenin DeSantis’e doğru kayacağını düşündüğü öğrenildi.

ABD’de sağa yakın medyanın da desteğini almayı başaran Florida Valisi Ron DeSantis; kamuoyunda da dikkatleri üzerine çekmeye başladı. ABD’nin popüler anket oluşumlarından YouGov’un düzenlediği aday araştırmasında; Ron DeSantis’in yüzde 42 oy aldığı, Donald Trump’ın ise yüzde 35 seviyesinde kaldığı görüldü. Ara seçimlerden hemen sonra yapılan bu ankette; başlıca etkenin yine geçen hafta sonuçlanan seçim süreci olduğu konuşuluyor. Florida’da büyük bir farkla kazanan DeSantis; ara seçim öncesindeki Cumhuriyetçiler anketinde 10 puan gerideydi. Bu süreçle birlikte ivme kaybettiği görülen Trump; adaylıktaki yerini genç valiye devredebilir.

Trump: DeSantis “Ortalama” Cumhuriyetçi!

Geçtiğimiz günlerde kendi kurduğu Truth Social isimli sosyal medya platformunda açıklamalarda bulunan Donald Trump; aday olacağı öngörülen Ron DeSantis hakkında birtakım sözler söyledi. DeSantis’in “ortalama bir Cumhuriyetçi” olduğuna değinen Trump; kendisini seçim yarışında rakip olarak görmediğini ima etmişti. Ancak anketlerin gidişatı, Trump adına bu durumun tam tersi yönde gideceğini işaret ediyor. 8 Kasım’daki ara seçimlerde kritik eyaletlerdeki Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerini kaybeden Cumhuriyetçiler’in; bir sonraki seçimler için daha keskin kararlar almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ara seçimlerde Cumhuriyetçiler’in en net zaferini getiren Ron DeSantis; yüzde 59.1 gibi büyük bir rakama ulaşmıştı. Florida’nın iki dönemdir Demokratlar’dan alınmasını sağlayan ünlü isim; şu anda Cumhuriyetçi Parti’nin favori figürlerinden. Seçim sürecinde Donald Trump’la ortak mitingler de düzenleyen Florida Valisi; ABD Başkanlığı’na aday olacağı iddiaları sonrasında eski başkandan tepki gördü.

Exit mobile version