Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede; enerji, Türkiye-Rusya ilişkileri, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Soçi Mutabakatı'na uygun biçimde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin öncelik olduğunu ifade etti.

erdogan putin habermeydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, görüşmede, enerji konusu ilk sırada olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkilerine değindi, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ortak çabalarla şu ana dek 13 milyon tondan fazla tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladıklarını, tahıl koridoru dahilinde çeşitli gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın en kısa sürede sonlandırılmasının samimi temennileri olduğunu ifade etti.

PKK/YPG/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarının sürdüğüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 senesindeki Soçi Mutabakatı’na uygun biçimde teröristleri ilk planda sınır boyunca en az 30 kilometre derinliğe kadar temizlemenin önem ve öncelik arz ettiğini söyledi.

Exit mobile version