Cruise Gemisinde Covid Karantinası: 800 Yolcu Pozitif Çıktı!

Majestic Princess isimli cruise gemisi, Covid nedeniyle Avustralya'nın Sydney kentine demir attı.

majestic 1

Avustralya’dan 12 günlük Yeni Zelanda seyahatine giden Majestic Princess isimli cruise gemisi; 4 bin 600 kişilik yolcu ve mürettebat nüfusuyla birlikte ülkeye dönmüştü. Ancak yolculuğun son günlerinde Covid semptomları gösteren 800 kişi, gemi limana ulaştıktan hemen sonra teste tâbi tutuldu. Yapılan testlerin sonucunda, gemideki 800 kişinin virüse yakalandığı öğrenildi. Geminin tamamının karantinaya alınması ve Covid olmayanların dahi dışarı çıkmamasını kararlaştıran Avustralyalı yetkililer; ünlü cruise gemisini Syndney limanında bekletmeye başladı.

Cruise gemisinin bağlı olduğu Carnival Australia firması; yolculuk esnasında Covid testi pozitif çıkan insanların olduğunu da belirtti. Bu insanların yolculuğun sonuna dek kabinlerinde izole edildiğini aktaran firma; yolculuğun ikinci yarısının başlangıcından itibaren hastalığa dair şikayetlerin bulunduğunu açıkladı. Limana gelinmesinin ardından karantina işlemlerini sıkı tutmayı hedefleyen Avustralya Sağlık Bakanlığı; geriye kalan diğer insanların da karantinadan çıkmaması gerektiğini ve süreç boyunca izole kalacaklarını söyledi.

Carnival Australia firması adına konuşan şirket müdürü Margaret Fitzgerald; ortaya çıkan vakaların tehlikeli olmadığını vurguladı. Asemptomatik veya hafif semptomlar gösteren Covid vakalarının belirlendiğini aktaran Fitzgerald; karantina sürecinin beklenenden çok daha kısa bir sürede tamamlanacağını ifade etti. Tedavi süreçlerine yolculuk esnasında başlayan insanlar olması sayesinde avantajlı olduklarını söyleyen Carnival Australia yetkilisi; süreç bitene kadar limanda beklemenin kendileri için de uygun olduğunu açıkladı.

Karantina Süreci Dağılmaya Başladı!

Karantina sürecine alınan vatandaşlardan bir kısmı, geminin limana yanaşmasından iki gün sonra uğurlandı. Covid virüsüne rastlanmayan ve hiçbir semptom göstermeyen yolcuların büyük bir çoğunluğu; temassız olduklarını kanıtlamalarının ardından evlerine gönderildi. Kısa bir süre içerisinde Covid kapan yolculara da yeni uygulamalar geliştirilmesi kararlaştırıldı. Virüs nedeniyle izole yolcuların, virüsün son evresinde odasından çıkarılması ve evlerine özel araç şartıyla gönderilmesi planlanıyor. Toplu taşıma kullanmasına izin verilmeyecek bu yolcuların; şahsi araçlarını temin edebilmek adına yalnızca 1 yakınının yanında bulunmasına da yolculuk esnasında izin verilecek.

Cruise gemileri içerisindeki en güvenilir yapılardan biri olan Majestic Princess, lüks tesisleri ve birden fazla aktivite imkanıyla birçok gezi meraklısı için ilgi çekici alanlardan biri. 3560 konuk kapasitesine sahip olan gemi, 1346 mürettebata da ev sahipliği yapabilmekte. 2017 yılında inşa edilen geminin 330 metre uzunluğunda olduğu öğrenildi.

Exit mobile version