Covid-19 Bitiyor Mu? DSÖ Açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Covid-19'un yakın zamanda sona ereceğine dair olumlu bir görüşlerinin olduğu belirtildi.

who1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Müdürü Dr. Hans Kluge; Covid-19 ya da bir diğer bilinen adıyla koronavirüsün geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kluge’nin ve DSÖ’nün değerlendirmelerinde, yeni bir varyantın ortaya çıkmaması halinde hastalığın sona ermeye yakın olduğu belirtildi. Doktorların bu dönemde hastalığı bitirebilmek adına önemli bir çaba sarf ettiğini söyleyen Dr. Kluge; 2022 yazının ardından gelişen sürecin insanlık lehine ilerlediğini ve DSÖ’nün de bu konuda umutlu olduğunu açıkladı.

İzlanda basınına yaptığı açıklamayla tüm Avrupa’da Covid’e dair umutları yeşerten Hans Kluge; DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un Covid hakkında söylediklerini doğruladı. Yapılan röportajda Ghebreyesus’un salgında bitiş çizgisine yaklaşıldığı iddiası sorulduğunda; Kluge’nin yanıtı da DSÖ Genel Direktörü’yle paralel bir şekilde ilerledi. Dr. Kluge, direktörüne katıldığını ve yeni bir varyantın oluşmaması halinde salgının son evresini de tamamlayacaklarını belirtti.

14 Eylül tarihinde yapılan DSÖ toplantısındaki Covid-19 açıklamalarıyla gündeme gelen Dr. Ghebreyesus; salgını bitirmek adına oldukça olumlu bir noktaya gelindiğini söylemişti. Sonun görüldüğünü fakat henüz orada olunmadığını dile getiren Ghebreyesus; salgının nihayete ermesi için çok çalışmaları gerektiğini vurgulamıştı. Ghebreyesus’un açıklamasında; mücadelelerine durmadan devam etmeleri ve şu anda yakalanan salgını bitirme fırsatının değerlendirilmesi gerekliliğine de yer verilmekte. Salgını bitirebilmek için kritik bir döneme gelindiğini söyleyen Dr. Ghebreyesus; bu dönemin değerlendirilememesi halinde yeni varyantlara zemin hazırlanacağını aktardı.

Dr. Kluge: Salgının Sonuna Geliyoruz!

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’un sözlerine katıldığını belirten Dr. Hans Kluge; 2022 yazındaki vaka ilerleyişinin doktorlar için oldukça olumlu bir noktada olduğunu söyledi. Hastalığı bitirebilmek için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini aktaran Dr. Kluge; yapılan aşılama ve tedavi faaliyetlerinin hız kesmeden ilerlemesi halinde mutlu sonun oldukça yakın olduğunu görebildiklerini dile getirdi. Dünya çapındaki pek çok aşılama hareketinin kendileri adına önemli bir fayda sağladığını da söyleyen Dr. Hans Kluge; tedavi süreçlerinin biteceği ve tamamen Covid tehlikesinden arınmış bir şekilde hareket edebilmek için son viraja girmeye çok yakın olduklarını açıkladı.

Hem Dünya’daki tüm ülkelerin, hem de tüm insanlığın salgının bitmesiyle alakalı umudunu taze tutması gerektiğini belirten DSÖ Avrupa Bölge Müdürü; bir yandan da herkesin üstüne düşen görevi yerine getirdiğinin bilincinde olması gerektiğini ifade etti. Salgından etkilenen tüm ülkelere destek olabilmek için DSÖ’nün de üzerine düşeni yapacağını dile getiren Dr. Kluge; 2020’den bu yana yoğun bir şekilde ilerleyen salgın sürecinin 2022’de aldığı halden dolayı kendileri adına olumlu baktıklarını da aktardı.

2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde başlayan Covid-19 salgını, 2020 yılıyla birlikte tüm Dünya’da varlığını gösterdi. İki yıl boyunca Dünya çapında 6.5 milyon insanın ölümüne neden olan koronavirüs; Türkiye’de resmi rakamlarla açıklanan 101 bin kişinin vefatının sebebi oldu. 612 milyon insanın Covid-19 virüsünü kaptığı tespit edilirken, ölüm oranının %1 civarında kalması ise DSÖ’nün teselli bulduğu noktalardan biri oldu. Ülkemizde de toplamda 16.9 milyon Covid vakasına rastlanıldı.

Exit mobile version