Çin koronavirüsten bu yana ilk kez yabancı turistlere vize verecek

Çin, üç yıl aradan sonra yabancı turistlere vize vermeyi yeniden başlatma kararı aldı.

cin koronavirusten bu yana ilk kez yabanci turistlere vize verecek habermeydan

Çin koronavirüsten bu yana ilk kez yabancı turistlere vize verecek.

Tüm dünyayı sarsan Koronavirüs salgınının çıkış noktası olarak kabul edilen Asya ülkesi Çin, sınırlarını açmaya karar verdi. Bu kapsamda bütün vize türleri için işlemlerin başvurulara açıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çin, 15 Mart 2023 tarihinden itibaren turizm vizesi, liman vizesi ve çoklu vize muafiyeti politikaları da dahil olmak üzere yabancılar için her türlü vizeyi vermeye yeniden başlayacak.

Ayrıca, 28 Mart 2020’den önce verilmiş ve geçerlilik tarihleri içinde olan vizelere sahip yabancıların da Çin’e girebilecekleri duyuruldu.

Çin’de pandemi öncesinde vize gerektirmeyen bölgelerin vizesiz girişe geri döneceği belirtildi. Bu güneydeki turistik Hainan adasını ve Şanghay limanından geçen yolcu gemilerini kapsayacak. Hong Kong ve Makao’dan gelen yabancılar için güneydeki üretim merkezi Guangdong’a vizesiz giriş de yeniden başlatılacak.

Çin vatandaşlarının da 60 ülkeye tur grupları halinde seyahat etmesine izin verilecek.

Covid’le mücadele için getirilen son sınır kısıtlamalarının kaldırılması, Çin’in post-pandemik normal yaşama dönüş için önemli bir adım atması anlamına geliyor.

 

Exit mobile version