British Airways Binden Fazla Uçuşunu İptal Etti

İngiliz hava yolu şirketi British Airways'teki personel sıkıntısı, binlerce uçuşun iptaline neden oldu.

brit1

İngiltere’nin en önemli hava yolu şirketi British Airways’de (BA) kriz büyüyor. Personel sıkıntısı ve lojistik sorunlar nedeniyle sefer iptalleri yapmak durumunda kalan firma, Londra’nın en büyük havalimanı Heathrow’da dahi binlerce uçuşunu iptal etti. Şirketin yaptığı açıklamada, yaz ayları için planlanan 600’den fazla uçuş için iptal kararı alındığı aktarıldı. 29 Ekim’e dek bu seferlerin yapılamayacağını bildiren firma, gelecek yılı da kapsayan kış tarifesinde de azaltmalara gitti. BA’in seferlerinde yüzde 8 oranında azalma yaşanacağı tahmin ediliyor.

British Airways’in basın sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada; müşterilerin büyük bir çoğunluğunun seyahat rotasından kopmayacağı ve gitmek istedikleri yerlere ulaştırılacağı belirtildi. Dünya‘daki önemli lokasyonlara olan seferlerin iptal edilmeyeceğini aktaran BA yetkilisi; iptal kararlarının büyük ölçüde kış aylarına etki edeceği ve bu dönemdeki seferlerinden feragat etmek durumunda kaldıklarını dile getirdi. Kısa mesafeli destinasyonlarda uçuş birleştirme yöntemini geliştireceklerini söyleyen BA sözcüsü; kış ayları için önceden bilet alan yolcuların mağdur olmaması adına bu yöntem üzerinden ilerleneceğini açıkladı.

Firmanın değişiklik yapma kararından etkilenen müşteriler için alternatif çözümler sunacaklarını söyleyen BA sözcüsü; ileri tarihlerde uçuş, farklı firmaya yönlendirme veya para iadesi seçeneklerini de her zaman açık tutacaklarını belirtti. COVID19 salgını sonrasında yaşanan uçuş patlamasına yetişemeyen British Airways; oluşan trafiği düzenleyememiş ve kaos ortamından çıkamamıştı. Çalışan sayısının yetersiz kalması sebebiyle koyduğu seferlere yetişemeyen British Airways; eklenen seferlerin bir kısmını yaz başından bu yana iptal ediyor. Bu kaosun Heathrow’a da yansıdığı ve Londra’nın en büyük havalimanının dahi tedbir almak durumunda kaldığı görülmekte.

Bilet Satışları Kısıtlandı!

British Airways’in en yüksek kapasiteli uçuş ağının bulunduğu Heathrow Havalimanı’nda da kriz yaşanmakta. Havalimanı bünyesinde bulunan çalışan sayısının, yolcu ve sefer miktarını karşılamaması; yaz aylarında beklenmedik krizlerin oluşmasına yol açtı. Bu nedenle Heathrow bünyesinden kalkan uçakların yolcu limiti kısıtlandı. 11 Eylül’den itibaren 100 binden fazla yolcuya hizmet vermeyeceğini duyuran Heathrow yetkilileri, British Airways’in desteğiyle bu kararı aldığını belirtmişti. BA yetkililerinin de, Ağustos ayında kısa mesafeli uçuşlar için bilet satışını durdurduğu açıklanmıştı.

Pandemi dönemi öncesinde günlük 110 -125 bin civarında yolcuya hizmet verebilen Heathrow Havalimanı; salgının etkilerinin azalması sonrasında önlemlerini gevşetmişti. Bu sürecin ardından yoğun taleple karşılaşan havalimanı yetkilileri; 200 bine ulaşan kapasiteyi kaldıramadıklarını devlet ve hava yolu yetkililerine aktarmıştı. Bu durumun sonucunda kısıtlama kararına giden Heathrow yetkilileri; British Airways ve diğer hava yolu firmalarının personel ve araç yetersizliğini de bu konu için delil göstermekteydi. Her iki tarafın da kış aylarına dek kapasite ve personel artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Salgın sonrasında Dünya’nın pek çok yerinde tatil fırsatlarını kovalayan İngiltere vatandaşları, Ada’nın en prestijli firması olan British Airways’i tercih etmekteydi. Ancak yaşanan bu problemlerin ardından; İngiliz yolcularının Turkish Airlines, Alitalia, Lufthansa gibi diğer önemli kuruluşların uçuşlarını tercih etmeleri bekleniyor.

Exit mobile version