Bill Gates’ten Geleceğin Mesleği Açıklaması

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, iklim teknolojilerinin gelecekte büyük önem kazanacağını söyledi.

billgates

Teknoloji denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates; son yıllarda iklim alanında yürüttüğü çalışmalarla gündeme gelmekte. Ülkemizde dahi pek çok araziyi iklim çalışmaları için satın aldığı bilinen ABD’li iş insanı, gelecekte iklimle alakalı daha da çok yatırımın yapılmasının şart olduğu görüşünü uzun yıllardır taşımakta. Yakın dönemde gençlerle bir araya geldiği bir toplantıda da benzer konulara değinen Gates; geleceğin mesleklerinin de iklim odaklı şekilleneceğini belirtti.

Yeni dönemde insanların iklim teknolojilerine ve iklim değişikliklerine karşı alınacak tedbirlere odaklanması gerektiğini söyleyen Bill Gates; bu alanda çalışma yapanların önünün daha açık olduğunu dinleyenleriyle paylaştı. Günümüzde en çok kazanç sağlayan firmalardan birini kurmasına rağmen bu fikirlerini öne çıkaran Gates; önümüzdeki yıllarda iklimin öneminin daha da fazla anlaşılacağına inandığını aktardı. Microsoft ve Tesla gibi firmaların dahi iklim teknolojisi üretenlere geçileceğini düşünen Bill Gates; 2020’li yıllardan itibaren bu konudaki odağın daha da artmasını temenni ettiğini de dile getirdi.

İklim Tahribatı Dünyayı Yakıp Yıkacak!

Elektrikli araba, çevre dostu piller ve hidrojen motoru üretimini de bu kapsama alan 66 yaşındaki iş insanı; bu durumun getirdiği risklerin görmezden gelinmemesini ısrarla belirtti. Online bir toplantıda gençlerle buluşan Gates, şu anki meslek konumlanmasında günümüz teknolojisinin hala bir adım önde görülmesini makul karşıladı. Ancak önümüzdeki yılların dengelerinin çok daha farklı olacağının altını çizdi. İklimin getireceği sorunların çalışarak çözülebileceğine inanan Bill Gates; yeni meslekleri tercih edenlerin avantajının gelecekte daha fazla olacağını aktardı.

İklim teknolojisinin şu an için kolay kazanç elde edilen bir alan olmadığına da değinen Gates; bu durumun da gelecekte kendisini gösterebileceğini söyledi. Dünya‘nın son yıllarda yaşadığı iklim bazlı kayıpları da bu tezine örnek olarak gösteren Bill Gates; bu alanı tercih edenlerin direnebilmesi için elinden geleni yapacağına da konuşmasında yer verdi. Geleceğin kurtarılabilmesi adına yapılacak hamlelerin, her zaman günümüzdeki aksiyonlardan daha değerli olduğuna da sözlerinde yer verdi.

Son yıllarda iklim değişikliğini önlemek adına yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Bill Gates; Microsoft’taki görevlerini de bu nedenle devretmişti. 133 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 4. insanı olarak konumlanan ABD’li iş insanı, iklim alanında da global aksiyonlar almasıyla biliniyor. Yapacağı çalışmalar için Türkiye’de dahi araziler satın alan Gates; sürdürülebilir tarımın gelişebilmesi için uzun vadeli yatırımlar yapmakta. Geçtiğimiz yıl “İklim Krizini Nasıl Önleriz?” isimli bir kitabı da piyasaya süren Gates; eski eşiyle birlikte kurduğu “Bill & Melinda Gates” vakfı aracılığıyla şu ana dek milyarlarca dolarlık iklim çalışması yürütmeyi başardı.

Exit mobile version