Biden, yeniden sahnede yere düştü

Joe Biden, ABD Başkanı olarak görev yaptığı sırada, Colorado eyaletinde düzenlenen Amerikan Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Diplomaların dağıtıldığı sırada, sahnede dengesini kaybederek tökezleyip düştü.

biden dustu habermeydan

Amerika tarihinin en yaşlı başkanı olan 80 yaşındaki Joe Biden, Colorado eyaletindeki Amerikan Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet törenine katıldı. Tören sırasında yaşadığı düşme olayı sonrasında, yakın korumaları tarafından ayağa kaldırıldı. Başkan Biden, mezuniyet törenine katılan 921 öğrenciyle tek tek el sıkışmak için yaklaşık 1,5 saat ayakta durdu.

Beyaz Saray İletişim Daire Başkanı Ben LaBolt, Biden’ın durumunun iyi olduğunu açıkladı. LaBolt, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Biden’ın el sıkışırken sahnede bulunan kum torbasına takıldığını belirtti. Biden ise Beyaz Saray’a dönüşünde gazetecilere gülümseyerek, “Kum torbasının azizliğine uğradım” dedi.

Olayın görüntülerinde, Biden’ın yakın güvenlik görevlileri tarafından ayağa kaldırıldıktan sonra, kullanılan iki kum torbasını işaret ettiği görüldü. Başkan, yardımsız bir şekilde kendi başına koltuğuna yürüdü.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, Biden’ın kendini “gayet iyi hissettiğini” ve uçağa “büyük bir gülümsemeyle” bindiğini belirtti. Bununla birlikte, eleştirmenler Biden’ın ikinci dönemde görev yapmak için çok yaşlı olduğunu savunuyorlar. Amerikan seçmenlerinin çoğu, ilerlemiş yaşından dolayı Biden hakkında endişe duyduklarını ifade eden son anketlere yansıyor. Eğer ikinci dönemi için seçimi kazanırsa, 82 yaşında olacak.

Exit mobile version