Berlin’de 1 milyon litrelik dev akvaryum patladı

Almanya Berlin'de egzotik balıkları barındıran dev akvaryumun patlamasıyla, 1 milyon litre su Mitte semtindeki sokaklarına saçıldı. Dünyanın 'en büyük desteksiz silindir akvaryumunda hemen hemen 1500 balık mevcuttu.

berlin akvaryum habermeydan

Almanya’nın başkenti Berlin’de içinde 1500 balığı barındıran16 metre yükseklik ve 11,5 metre çapındaki dev akvaryumun patladığı duyuruldu.

Berlin polisinden gelen açıklamada, bu sabah silindir şeklindeki “Sea Life” isimli akvaryumun henüz bilinmeyen bir sebebele büyük bir gürültü ile patladığı söylendi.

Açıklamada, içinde akvaryumun bulunduğu otel binasının cephesinin zarar gördüğü ve binanın parçalarının sokağa savrulduğu belirtildi.

Akvaryum suyunun binanın önünden geçen caddeye aktığı söylenen açıklamada, cam kırıntılarından 2 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Akvaryuma yönelik bir saldırı yapıldığına dair bir işaretin bulunmadığı vurgulandı.

Binanın hasar görmesi nedeniyle otelde kalanların dışarı çıkarıldığı belirtildi.

İtfaiye tarafından gelen açıklamada, içinde bir milyon litre su bulunan akvaryumun çok kısa sürede patladığını belirterek, “Akvaryum arızalıysa aniden patlar. Bu, suyun sızdığı küçük bir çatlak değil çünkü akvaryum aniden patladı.” ifadeleri kullanıldı.

Şehrin önemli turistik bölgesinde bulunan16 metre yüksekliğinde ve 11,5 metre çapındaki akvaryumda, 1 milyon litre su ve çeşitli cinsten 1500 balık barınıyordu.

Exit mobile version