Belçika Başbakanı De Croo, bisiklet kazası geçirdi

Belçika Başbakanı, kazada başına darbe alarak geçici bir bilinç kaybı yaşadı. Hastanedeki kontrollerin ardından taburcu edildi.

belcika habermeydan

Belçika Başbakanı De Croo, bisiklet kazası geçirdi.

Belçika’daki koalisyon hükümetinin lideri ve Başbakan Alexander De Croo, geçtiğimiz günlerde kendi evinin yakınında bir bisiklet kazası geçirdi. Başbakan, oğluyla birlikte 3 kilometre yakınındaki bölgede bisiklet sürerken düştü.

Kazada De Croo, düşmenin etkisiyle kafasından darbe aldı ve kısa bir süreliğine bilincini kaybetti. Hemen kazanın ardından hastaneye sevk edilen Başbakan, yapılan tetkikler sonucunda ciddi bir yaralanma yaşamadığı açıklandı.

Başbakan De Croo, gece evine döndü ve bugünü dinlenerek geçireceği bildirildi. Hafta içinde ise programında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Kazanın ardından sağlık durumu hakkında açıklama yapan yetkililer, Başbakanın kontrollerinin tamamlanmasının ardından evine dönebileceğini ve normal faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti. De Croo’nun sağlık durumu takip edilecek ve gerektiğinde ilave tedbirler alınacak.

Belçika halkı, Başbakanın kazadan etkilenmemesi ve hızlı bir şekilde iyileşmesi için geçmiş olsun dileklerini iletti. Alexander De Croo, kendisine destek olanlara teşekkür ederek, çalışmalarına planlandığı gibi devam edeceğini vurguladı.

Bu talihsiz kazanın ardından Belçika Başbakanı’nın sağlık durumu kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. De Croo’nun tam anlamıyla iyileşmesi ve görevine geri dönmesi, Belçika’da istikrarın ve yönetimin sürdürülmesi açısından önem taşıyor.

Exit mobile version