Banksy’nin Ukrayna’daki eserini duvardan sökerek çalmaya çalıştılar

Ukrayna Kiev Bölgesi Valisi dün ünlü duvar ressamı Banksy'nin Hostomel'deki eserinin, duvardan sökülerak çalınmaya çalışıldığını ama polisin bir şüpheliyi ve sökülen eseri ele geçirdiğini belirtti.

banksy eseri habermeydan

Kiev Bölgesi Valisi Oeksiy Kuleba duyurusunda, Banksy’nin füze saldırılarından hasar almış bir evin duvarına yaptığı eserinin, bir grup şüpheli şahıs tarafından duvardan kesilerek söküldüğünü fakat polisin, olay mahallinde şüphelilerden birini ve eseri bulduğunu belirtti.

 

 

Kuleba, eserin zarar görmediğini belirterek Kültür Bakanlığı ile eserin korunması ve geleceği ile alakalı görüşme yaptıklarını belirtti.

Kuleba, Banksy’nin ülkedeki eserlerinin polisin koruması altında olduğuna dikkat çekerek bu tip eserlerin Ukrayna’nın verdiği mücadelenin bir simgesi olduğunu ifade etti.

Gaz maskeli, saçı bugidi ile sarılmış, sabahlık giyen ve elinde yangın söndürücü bulunan bir kadının sarı renkli bir duvara tasvir edildiği eser, Ukrayna’nın işgalinden sonra bir gün belirmiş ve Banksy eserin görüntülerini paylaşarak kendisine ait olduğunu doğrulamıştı.

Banksy, kimliği gizli kalan dünyaca ünlü bir duvar ressamı olarak tanınıyor. Genellikle eserleri duvarda beliriyor ve sosyal medya hesabından paylaşım yapınca kendisine ait olduğu doğrulanıyor. Banksy’nin nadir olarak satmak için yaptığı eserleri, genellikle milyonlarca dolara satılıyor.

Exit mobile version