Bakan Fidan’dan İranlı mevkidaşıyla görüştü.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgesel ve uluslararası pek çok önemli konuyu ele aldı.
Taraflar, özellikle Gazze’de yaşanan insani krizin derinleşmesi ve bölgedeki gelişmeler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Ayrıca Suriye’de süren siyasi ve güvenlik süreçlerindeki güncel durum, iki bakanın gündeminde önemli yer tuttu.
Görüşmenin odak noktalarından biri ise bu cuma İstanbul’da yapılması planlanan nükleer müzakereler oldu. Taraflar, nükleer anlaşmaya yönelik müzakerelerin başarıyla ilerlemesi için koordinasyonun artırılması gerektiği konusunda mutabık kaldı.
Bölgesel istikrar ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan bu görüşme, iki ülke arasındaki diplomatik diyaloğun devam ettiğinin ve ortak gündemlerin yakın takibinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.